14.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Чубаров розповів, скільки росіян переїхали в Крим за п’ять років анексії

За п’ять років анексії Криму на півострів переселили до півмільйона росіян.

Про це заявив голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров в інтерв’ю журналу “НВ”.

“Найбільш обережні підрахунки дозволяють припустити, що до Криму з Росії переїхало до 500 тис. людей”, – зазначив Чубаров.

За його словами, вважається, що тільки у Севастополі поселилося близько 200 тис. росіян.

На думку Чубарова, для Росії такі заходи – додатковий фактор, який дозволить їй утримувати Крим у разі деокупації, “а її навіть у Кремлі вже давно не вимикають”, – додав глава Меджлісу.

Він розповів, що в основному такі переселенці – це сім’ї й самі співробітники військових і силових структур РФ.

“Але вже є чимала частина людей, які переселяються з власної ініціативи. Є банки, які, я думаю, за підтримки державного банку Росії видають пільгові кредити на будівництво людям з певних територій Росії, які переїжджають до Криму. Зокрема, з Іркутської та Новосибірської областей. Вони отримують кредити, які досить відрізняються за відсотками”, – повідомив Чубаров.

При цьому, нагадав він, Росія намагається позбутися тих кримчан, які не погоджуються з окупацією півострова. “Такі люди [на думку Кремля] повинні бути витіснені з Криму. І це відбувається шляхом систематичних репресій. Це не тільки залякування, обшуки й арешти, це і неможливість розвитку, коли Крим залишають підприємці”, – сказав Чубаров.

Нагадаємо, у п’яту річницю незаконного “референдуму”, який Росія провела в Криму, Естонія висловила підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, засудила анексію Кримського півострова, а також захоплення українських моряків у Керченській затоці.

2 КОМЕНТАРІ

  1. В Донецк не переселилась ни одна семья из России, а в Крым, говоришь тысяч 500? А собственного ума достаточно почему? Посмотри в зеркало, как ты отъелся на халяве!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>