18.5 C
Kyiv
Вівторок, 16 Квітня, 2024

Чотири дні до виборів. Нардеп від БПП задекларував 25 мільйонів прибутку

Менше, ніж місяць тому, народний депутат від БПП Максим Єфімов, який дивує пересічних українців своїми неабиякими бізнесовими здатностями, декларуючи сотні мільйонів гривень прибутку чи не кожного тижня, задекларував 14 мільйонів гривень.

2 липня Єфімов став багатшим ще на 25 мільйонів гривень.

Згідно суттєвих змін у декларації, Єфімов отримав прибуток від ПРАТ “КЗВВ” – погашення заборгованності згідно договору відступлення прав вимоги. 11 липня він вніс ці зміни у декларацію.

Трохи більше місяця тому Єфімов став багатшим ще на 45 мільйонів 650 тисяч гривень. Тоді він вніс чотири зміни, три з яких були також доходом від погашення заборгованності згідно договору відступлення прав вимоги ПРАТ “КЗВВ”.

Два місяці тому Єфімов задекларував понад два мільйони. А лише два тижні до того – понад шістнадцять мільйонів гривень.

Слід зазначити, що другого квітня Єфімов також задекларував чотири мільйони прибутків.

20 лютого Єфімов задекларував три мільйона прибутків.

А тиждень до того – 14 лютого – Єфімов задекларував більш ніж 13 мільйонів гривень.

Редакція ІНФОРМАТОРа пильно стежить за змінами у деклараціях чиновників та депутатів, і така активність Єфімова у декларуванні мільйонних прибутків вже перетворилася на відверте знущання над простими українцями.

Прибутки Єфімова вражають. 5 лютого нардеп став багатшим на 35 мільйонів гривень. Тоді за одну годину нардеп вніс п’ять змін до своєї декларації. Загалом Єфімов отримав дохід за погашення заборгованності згідно договору відступлення прав вимоги від ТОВ “ФУРЛЕНДЕР ВІНДТЕХНОЛОДЖІ” та СТОВ “Дружба” у розмірі 34 мільйони 746 гривень 193 гривні.

Наприкінці січня політик отримав прибуток від ТОВ “ФУРЛЕНДЕР ВІНДТЕХНОЛОДЖІ” за погашення заборгованості згідно договору відступлення прав вимоги у сумах 7 890 373 та 9 447 243 гривень.

Отже, за один день 29 січня Єфімов збагатився на 17,5 мільйонів гривень. Десять днів до того дня статки нардепа вже зросли на 13 мільйонів гривень. Тоді він отримав прибуток з того самого підприємства з тим самим формулюванням: “погашення заборгованості згідно договору відступлення прав вимоги”. Отже, з початку поточного року нардеп збагатився більше ніж на 210 мільйонів гривень.

20 листопада минулого року за один день Єфімов став багатшим на 54 мільйони гривень. Переважну частину прибутку він отримав від тієї ж юридичної особи – ТОВ “ФУРЛЕНДЕР ВІНДТЕХНОЛОДЖІ”, а також від підприємства “КЗТС Машинінг”. А через тиждень задекларував майже 26 мільйонів доходу прибутку з останньої фірми.

Цікавим є той факт, що народний депутат від фракції БПП Максим Єфімов купив контрольний пакет акцій вже згаданого вище підприємства “КЗТС Машинінг” у червні 2018-го року за 400 гривень і вже у жовтні минулого року задекларував дохід від компанії у понад 25 мільйонів.

У графі вид доходу було вказано, що депутат від БПП отримав прибуток у результаті погашення заборгованості згідно договору уступки прав вимоги. Юрист видання пояснив, що укладення такого документу передбачає передачу прав кредитора іншій особі, яка і має отримати вказану виплату. Тобто Єфімов отримав право стягнення заборгованості з боржника замість іншої людини, на підставі укладеного договору. Таким чином, лише з початку літа минулого року, вклавши 400 гривень, народний обранець від пропрезидентської фракції отримав багатомільйонний прибуток.

Нагадаємо, «Старокраматорський машинобудівний завод», акціонером якого є народний депутат від Блоку Петра Порошенка Максим Єфімов, співпрацює з Росією та постачає українському війську більшість комплектуючих для «Молотів» (стволи, горизонтальні та підйомні механізмами, козелки).

Минулого разу Єфімов потрапив до парламенту не за списком БПП, а був обраний за мажоритарним округом міста Краматорська. Так політик вирішив діяти і на майбутніх парламентських позачергових виборах, які відбудуться менше, ніж через тиждень. Наразі він веде активну передвиборчу агітацію, і цілком можливо що з такими статками знову потрапить до Ради.

4 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>