9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

«Чому Україна досі не в НАТО – треба питати не у Байдена». Ляшко про інтерв’ю Зеленського НВО

Україна давно могла б стати членом НАТО, якби на те була політична воля влади.

Таке переконання висловив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, коментуючи інтерв’ю Володимира Зеленського американському телеканалу, в якому наш гарант переадресував питання вступу України до НАТО президенту США, – передає пресслужба РПЛ.

«Чому Україна досі не в НАТО – треба питати не у Байдена, а в наших всіх президентів та в кожного з нас. Кожен повинен подивитись на себе в дзеркало і спитати: що я зробив для того, щоб Україна була в НАТО. В НАТО не беруть країни, де чиновники крадуть, де немає чесного правосуддя, де Генштаб судиться з Міноборони, де корумповані судді і грабують людей. Тому в тому, що Україна досі не в НАТО – винний кожен з нас та ті, кого ми обирали», – заявив Ляшко.

Лідер Радикальної партії вважає, що вступ до НАТО значно ускладнює сусідство України з Росією.

«Москва зробила вже все, що могла і окупація Криму та Донбасу – це її відповідь на прагнення України бути членом НАТО. Крім того, Кремль зробив все, щоб українці, як ніколи, були єдині у цьому питанні. 80 % українців – за вступ України в НАТО. І чим більше Росія наступатиме на Україну і питиме нашу кров, тим більше буде цих українців, тому що членство в НАТО – це єдина парасолька від російської агресії на десятки років», – переконаний Ляшко.

Наблизити Україну до НАТО, за словами політика, може надання їй статусу військового союзника США.

«Що ми можемо зробити зараз – укласти пряму військову угоду із США поза НАТО. З відповідним зверненням український парламент за нашої ініціативи звернувся до Конгресу США ще в 2017 році. І, на жаль, я не чув жодного слова ні від колишнього президента Порошенка, ні від нинішнього президента Зеленського на підтримку цієї ініціативи. Статус основного військового союзника США надали 13 країнам світу. Я вважаю, що ця угода поглибила б військову, економічну співпрацю та наблизила б вступ України в НАТО. Це було б реальним кроком до того, щоб зупинити Росію і дати агресору по зубах», – наголосив Ляшко.

Читайте також: «Україна має проводити миролюбиву політику з кулаками». Ляшко про порятунок економіки

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>