10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Чому людина, яка 40 років прожила в Україні і претендує на найвищу посаду, не вивчила державну мову? – Ар’єв

Людина, яка 40 років прожила в Україні і навіть претендує на найвищу посаду в державі, досі, навіть із поваги, не вивчила державну мову.

Про це в ефірі на телеканалі ZIK заявив народний депутат (фракція БПП) Володимир Ар’єв.

Нардеп під час обговорення питання щодо низької підтримки націоналістів під час першого туру виборів Президента України розповів, що він народився у Києві у російськомовній родині. Українською почав спілкуватися у свідомому віці – наприкінці 1980-х – на початку 1990-х років, коли в країні відбувалися процеси щодо росту національної ідеї.

«Це був мій абсолютно свідомий перехід. Я за цей час наслухався дуже багато, особливо на початку 1990-х, що я і селюк, і інших образливих речей у столиці України, хоча народився у Києві, у російськомовній родині. У мене одне питання – а в чому зараз проблема, коли дійсно українська ідея, україноцентрична стає на ноги, зробити закон про мову?» – наголосив нардеп.

Він нагадав приклад Франції, де діє жорсткий закон, який захищає французьку мову.

«І чому, наприклад, людина, яка 40 років прожила в Україні і навіть претендує на найвищу посаду в державі, досі, навіть з поваги, не вивчила державну мову? Навіть з поваги не вивчила українську мову для того, щоб нею користуватися? Ось у чому проблема?» – поцікавився Володимир Ар’єв.

Раніше політконсультант оцінив, скільки міг коштувати відеоролик Зеленського на НСК “Олімпійський”.

9 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>