10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Чому лідирують інші країни і на що треба звернути увагу Україні – поради від бізнесмена Павла Фукса

Україна піднялася на 5 позицій і займає 54 рядок у світовому рейтингу конкурентоспроможності, який щороку складає Міжнародний інститут управлінського розвитку у Швейцарії (IIMD).

Всього в рейтингу 63 країн. Укладачі рейтингу відзначили, що в Україні слабо розвинені інститути, вкрай нестійка фінансова система і макроекономічні показники, – пише aspi.news.

Бізнесмен Павло Фукс провів аналіз світового рейтингу конкурентоспроможності та виділив фактори успішності країн:

Україна зайняла 54-е місце у світовому рейтингу конкурентоспроможності країн. За рік вдалося піднятися на 5 позицій. Фактично це кращий показник зростання в Європі. “Плюс 5” змогла повторити лише Ірландія, яка змінила 12-е місце на 7-е.

Втім, проривом України цей результат теж не назвеш. Не буває проривів в шостому десятку. Швидше, ми маємо справу з позитивною тенденцією: макроекономічна стабільність, дерегуляція і т.ін.

А чому Ірландія? Вона лідирує на глобальному рівні щодо стимулювання інвестицій, якості роботи державного сектора і в таких креативних галузях економіки, як імідж, брендинг і управління талантами. Також Ірландія дуже лояльна у своїй податковій політиці. Не дарма цифрові гіганти там відкривають свої центральні офіси.

Світовим лідером став Сінгапур, що потіснив США з першого місця на третє. Ось кілька показників, які дозволили йому очолити рейтинг:

  • Розвинена технологічна інфраструктура.
  • Наявність кваліфікованої робочої сили.
  • Сприятливий для бізнесу іммігрантське законодавство.
  • Доволі просте оформлення нових підприємств.

Йдемо далі. Гонконг — другий завдяки податковій політиці, а також простому доступу до фінансування бізнесу. А Швейцарія, яка виявилася на четвертому місці у світовому рейтингу, лідирує за рівнем університетського і управлінської освіти, медичного обслуговування та якості життя.

Прорив року — відразу на 13 позицій – є Саудівська Аравія. Попри зниження економічних показників, їй віддали найвищий бал у світі з інвестицій в освіту. Це дозволило країні піднятися з 39-го на 26-е місце. Укладачі рейтингу додають: стабільність бізнесу забезпечує міцна інституційна структура держав. Вона стимулює інвестиції, впровадження інновацій та забезпечує більш високу якість життя.

Декілька факторів успішності країни:

  • Люди. Тому вкладаються в освіту і шукають способи регулювання міграції.
  • Податки. Мова йде про дерегуляцію і часто зниження тиску на бізнес.
  • Технології. Розвиток інфраструктури, стимулювання промислових інновацій.
  • Стабільно високий рівень життя населення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>