10.4 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

Член Наглядової ради НГТУ виступив проти звільнення Аласанії

Член Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України Євген Глібовицький пропонує скасувати результати скандального голосування за відсторонення Зураба Аласанії з посади голови правління Суспільного мовлення.

Про це він написав у себе на сторінці у Facebook.

Такий вихід із ситуації, що склалася, відповідає як закону, так і українській практиці врядування, – впевнений експерт.

“Скасувати результати голосування щодо розірвання контракту з Зурабом Аласанією як такі, що містять процедурні порушення та не є оформленими відповідно до вимог закону про Суспільне телебачення та радіомовлення України та не дозволяють встановити точний результат голосування”, – зазначає Глібовицький.

За його словами, сумніви викликає відсутність встановленого мотиву, який за законом міг би бути підставою для відставки, а також результат голосування.

“При 3 голосах “проти”, принаймні, за різними свідченнями, від 4 до 6 членів наглядової ради зараз стверджують, що вони голосували “проти”. Це може ставити питання про довіру до процесу організації голосування, якості та підготовленості лічильної комісії тощо”, – зазначає експерт.

“Але, якщо припустити, що хтось із членів наглядової ради проголосував за відставку, але каже неправду, публічно стверджуючи, що був/ла проти – виникає питання про сумлінність членів наглядової ради або наявність тиску на них. Є також інші процедурні проблеми, які я очікую побачити в судових позовах щодо вчорашнього голосування”, – зазначає Глібовицький.

За його словами, сукупність цих підозр ставить під сумнів результат голосування.

Член ради пропонує скликати нове засідання наглядової ради, куди внести до порядку денного питання про відповідальність голови правління ПАТ НСТУ.

Глібовицький закликає провести відкрите засідання з розглядом питання відповідно до вимог закону

“В іншому випадку я не бачу як цей склад наглядової ради може далі бути гарантом довіри до незалежності суспільного мовлення і має піти у відставку в повному складі. Для цього теж є правові підстави. М’яч на стороні наглядової ради ПАТ НСТУ”, – резюмує експерт.

Нагадаємо, Зураба Аласанію достроково звільнили з посади голови правління Суспільного мовлення.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>