8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Черговий фейк від бойовиків “ДНР”. Терористів нібито зваблюють жінки, завербовані українськими спецслужбами

Бойовики “ДНР” так званого батальйону “Спарта” розповсюджують інформацію про те, що їх бійців з тимчасово окупованої території виманюють треновані жінки-агенти.

Брошури з таким змістом окупанти розміщують на своїх позиціях – зокрема, на позиціях на території окупованого Донецького аеропорту, – повідомляє фонд “Повернись живим”.

За даними окупантів, завербовані українськими спецслужбами жінки нібито знайомляться з бойовиками у соцмережах, а потім (з “використанням психотропних речовин”) виманюють їх на підконтрольну Україні територію.

У брошурі наводиться приклад “моторошної історії” бойовика на ім’я Ігор Солод, затриманого поблизу Зайцевого. У березні 2018 року бійці 24 ОМБр й справді затримали 42-річного диверсанта “ДНР” з вищевказаним ім’ям. Відео допиту бойовика показали національні телеканали, окупант мав при собі документи. За словами Солода, він служив у рядах “ДНР” гранатометником з 2015 року. У полон здався після того, як заблукав і закінчилися набої.

Затриманий бойовик Ігор Солод

Бійця 24-ої бригади, який затримав Солода, звуть Микола. За сміливий вчинок (диверсант був затриманий без жодного пострілу) він був удостоєний державної нагороди.

Нагадаємо, в мережі показали “міністра культури” бойовиків “ЛНР”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>