8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Через знесення пам’ятника Жукову в Харкові відкрили два провадження

Слідчі харківської поліції відкрили два кримінальні провадження за фактом подій у Немишлянському районі Харкова, де сьогодні націоналісти знесли пам’ятник маршалу СРСР Георгію Жукову на проспекті Петра Григоренка.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області, – повідомляє Сьогодні.

“2 червня о 13:40 в службу” 102 “надійшла інформація про пошкодження пам’ятника Жукову на проспекті Петра Григоренка. Також під час заходів група невідомих застосувала сльозогінний газ. Троє співробітників поліції, які несли службу, забезпечуючи правопорядок біля пам’ятника, отримали хімічний опік очей і були доставлені в лікарню”, – йдеться в повідомленні.

Поліція відкрила кримінальні провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) і ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання відповідно до санкцій статей передбачає до 5 років позбавлення волі.

В даний час співробітники поліції з’ясовують всі обставини і встановлюють осіб, причетних до скоєння злочинів.

Нагадаємо, сьогодні в Харкові біля Палацу спорту відбулася акція протесту “Можемо повторити” і “Стоп реванш”. Учасники акції знесли бюст радянському маршалу Георгію Жукову. Замість бюста вони встановили на постаменті прапор України. Сам бюст почали розбивати молотками і сокирами. На спині Жукова зробили напис “Кат”.

Нагадаємо, пам’ятник був встановлений у Фрунзенському районі міста лише в 2012 році. Відкриття відбулося 8 травня. У травні 2018 року пам’ятник повалили невідомі. Але місцева влада відновила монумент.

12 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>