6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Бронеавтомобіль “Барс-8” завершив програму державних випробувань

Бронеавтомобіль «Барс-8» розроблений автомобільною компанією «Богдан Моторс» успішно завершив програму державних випробувань, яка тривала понад два роки.

Про це повідомляє прес-служба корпорації «Богдан».

Бронеавтомобіль«Барс-8» успішно пройшов усі етапи – ходові випробування, проходження бродів, подолання бездоріжжя, підйомів та спусків, зручність десантування, ведення вогню, випробування підривом, балістичну стійкість та ряд інших важливих тестів.

«Барс-8» став другою ББМ в Україні після бронеавтомобіля «Козак-2» (НВО «Практика»), яка пройшла державні випробування.

У своєму складі «Барс-8» має шасі підвищеної прохідності з колісною формулою 4×4 з 6,7-літровим турбодизельним двигуном Cummins, броньований протимінний і балістичний захист за стандартом STANAG 4569 Level 2 та системи забезпечення життєдіяльності екіпажу. Конструкцією бронеавтомобіля передбачено встановлення систем пуску димових гранат, засобів зв’язку та навігації, приладів нічного та денного спостереження, системи регулювання тиску в шинах, системи пожежогасіння моторного відділення, засобів маскування, протиосколкового підбою корпусу, автономної кліматичної системи.

Сімейство спеціальних броньованих машин на базі «Барс-8» передбачає можливість встановлення різних бойових модулів та озброєння.

Пасажиромісткість базового автомобіля складає до 10 осіб в повному спорядженні. Особливість конструкції забезпечує комфортну посадку та десантування екіпажу та десанту через широкі бокові і задні двері. Також передбачена можливість евакуації через люк на даху.

Нагадаємо, на Донбасі затримали бойовика, який охороняв уламки збитого МН17.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>