19.7 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Бойовики продовжують проводити навчання із бойовою стрільбою в зоні безпеки

Бойовики продовжують проводити навчання із бойовою стрільбою в зоні безпеки, за межами ліній відведення вони розмістили 18 самохідних артилерійських у становок великого калібру, півтора десятки танків та чимало іншого озброєння.

Про це повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) у Facebook.

«Російсько-окупаційні війська продовжують грубо порушувати визначені Мінськими домовленостями вимоги щодо відведення важкого озброєння. Крім того, вони проводять навчання із бойовою стрільбою в зоні безпеки, що є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи від 3 березня 2016 року», – йдеться у повідомленні.

За даними звіту СММ ОБСЄ від 13 лютого 2019 року, моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також комплексом заходів і доповненням до нього, свідчить, що озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння.

Так, 10 лютого, БПЛА СММ зафіксував озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення в непідконтрольному владі України західному районі Луганської області. А саме – три танки Т-72 у Новогригорівці; міномет 2Б11 «Сани», 120 мм та два міномети (ймовірно 2Б11 і ще один 82 мм) поблизу Сентянівки, а також чотири танки Т-64 біля Новоселівки.

Наступного дня БПЛА СММ виявив дві протитанкові гармати МТ-12 «Рапіра» у житловому районі міста Дебальцеве (на північний схід від Донецька).

Крім того, 12 лютого, патрулюючи непідконтрольний владі України північно-східний район Донецької області неподалік Софіївки, члени патруля СММ за зафіксували десять вибухів від пострілів, а також виявили три танки Т-72 приблизно за 2–3 км від своєї позиції. За оцінкою спостерігачів, це, ймовірно, були навчання з бойовою стрільбою в межах зони безпеки.

Також 11 лютого БПЛА міжнародних спостерігачів зафіксував за межами виділених місць зберігання озброєння неподалік Хрустального (на південний захід від Луганська) 18 буксированих гаубиць (десять 2А65 «Мста-Б», 152 мм, і 8 2A36 «Гіацинт-Б», 152 мм), два танки Т-64 та одну самохідну артилерійську установку 2С9 «Нона-С», 120 мм.

Українська сторона СЦКК зазначає, що подібні дії окупаційної адміністрації і збройних формувань Російської Федерації в черговий раз демонструють небажання дотримуватись Мінських домовленостей щодо відведення озброєння по всій лінії розмежування сторін та про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту.

Нагадаємо, бойовики обстріляли Новолуганське, трьох військових поранено.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>