9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Бойовики “Л/ДНР” масово йдуть на співпрацю з СБУ

Бойовики ДНР можуть бути амністовані за програмою Служби безпеки України “На тебе чекають вдома”.

Її суть в тому, що терорист, який забажав повернутися в Україну має приїхати на підконтрольну територію та почати активно співпрацювати зі слідством, пише Радіо.Свобода.

Всього цією програмою скористалося 367 бойовиків.

Ця тема почала набирати розголос після публікації координатором “Медійної ініціативи за права людини” Тетяною Катріченко матеріалу в видавництві “Українська правда”. Правозахисниця розповіла про полковника Івана Без’язикова, якого звинуватили в державній зраді.

“Зараз відбувається судове засідання, і один з ключових свідків сторони звинувачення — людина, яка повернулася в Україну за програмою “Тебе чекають вдома”. Тому мені стало цікаво, що це за людина і як в справі про державну зраду головним зі свідків може бути той, хто фактично на гачку в СБУ”, – каже Катріченко.

За її словами ця програма є закритою, це може дати СБУ можливість так усувати своїх ворогів.

“Ця закритість дозволяє думати, що можуть бути певні маніпуляції. Які саме – мені хотілося б з’ясувати”, – додає вона.

Керівник організації з визволення полонених “Патріот” Олег Котенко стверджує, що цією програмою можуть скористатися лише ті, хто не чинив тяжких злочинів.

“Якщо до нас звернеться людина, у якого на руках є кров, тобто, він убивав військових або тримав зброю, він не повернеться за цією програмою. І йому це одразу дають зрозуміти. Якщо людина охороняла склади, стояла на блокпостах, здійснювала не суттєві порушення, то він підпадає під цю програму”, – каже Котенко.

Програма дає можливість українським спецслужбам отримати важливу інформацію стосовно переміщень ворога та його присутності на Донбасі.

“В одного з бойовиків, якого повернули за програмою, справді є серйозна інформація. Він проходить у матеріалах по військовій прокуратурі, дає свідчення, що техніка, яка завозилася на територію України, була з Росії”, – додає він.

Тетяна Катріченко каже, що спілкувалася з терористами, які повернулись за програмою. Один з них, був найближчий до ватажків ДНР і займав високу посаду.

“Він каже, що володіє цінною інформацією для наших слідчих органів. Але, за його словами, він легко пересувається не тільки по Україні, але і за кордон. І суду ще не було. Залишаються питання”, – каже вона.

Нагадаємо, терористи “ДНР” помстилися священику ПЦУ.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>