15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Богомолець як черговий прояв російського реваншу

Недолуга спроба пані Богомолець цензурувати українську мову, виконана в кращих традиціях Російської імперії та радянського союзу, є проявом реваншу та черговим підступним нападом на нашу культуру.

Сама реєстрація такого законопроекту — це спроба забрати в українців можливість вільно користуватися рідною мовою та використовувати усю різноманітність засобів самовираження, спроба зруйнувати фундамент лексичних форм, на якому наші пращури будували нашу культуру. Українські митці, письменники та поети в своїй творчості завжди користувалися цензурною та нецензурною лайкою. Нецензурну лайку можна знайти навіть у творчості найвідомішого українського поета — Тараса Шевченка, не кажучи вже про сучасних митців — Сергія Жадана та Леся Подерв’янського.

Але окрім нападу на культуру, є у цій ініціативі й політичний сенс. Думаю, що знаю, чого насправді хоче пані Богомолець. Її ціль – захистити Володимира Володимировича Путіна від образ в прямому ефірі. Раніше навіть міністр закордонних справ дозволяв собі характеризувати ВВП як хуйло, а російське та українське телебачення робило трансляції матчів, де можна було почути думку ультрас з цього приводу. А тепер Богомолець намагається цензурувати гучне гасло, яке об’єднало українців та вільних людей по всьому світу.

Це гасло вперше пролунало на вулицях першої столиці України 30 березня 2014 року. Реакція Росія було доволі швидка. Як тільки вони зрозуміли, що гасло набуває популярності, то вирішили захистити свого лідера та прийняли відповідний закон. З 1 липня 2014 року в Росії вже діє закон 101-ФЗ “Про державну мову Російської Федерації”. Він передбачає відповідальність за використання нецензурної лайки в ЗМІ, кіно, на концертах та виставках. По суті, закон забороняє називати речі своїми іменами. Схоже, що пані Богомолець має намір запровадити російські стандарти “свободи слова” і в Україні.

Так от, спроба заборонити називати хуйла хуйлом закінчиться провалом і президент Росії та пані на букву Б дружно підуть нахуй. Не допустимо утискання нашої мови, не дамо шансу російському реваншу!

Олександр Мельник

Для ІНФОРМАТОРа

16 КОМЕНТАРІ

  1. Дибилизм! Так давайте будем говорить только мамерными словами, ведь развитие нам больше не позволяет! В Евросоюз нам далеко(

  2. ведь отличный спец в медицине, зачем нужно было лезть в эти дебри чтобы попасть под шквал критики? андреналина захотелось?получай сколько угодно

  3. Ярослав Лаврів в интересах своих карманов! Надо ж ещё пару замков прикупить, пристраиваясь и создавая волны, так не хочется уходить из ВР.

  4. Правильно, . Никакая не запретит нам говорить , так что ей в . И кер тути анде керло! О, по цыгански можно…

  5. Я к примеру Богомолець терпеть не могу, ну порохоботы Вы головой ударилась? Поменяйте пластинку, она у Вас заела. ЕЁ во многом можно обвинить, то это Вам крутая антибиотики в Украине отменить пыталась, то в туалете ВР обморок симулировала, но вот что что а реванш Кремля, ну тогда Вас всех с большим успехом можно обвинить..

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>