9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Близько 40% українців не працюють за спеціальністю — опитування Rakuten Viber

Напередодні Міжнародного дня студентів Rakuten Viber запитав українців, чи працюють вони за спеціальністю. Результати опитування показали, що близько 40% не працюють за спеціальністю: 17% одразу почали карʼєру в іншій галузі, 21% змінили сферу пізніше. Водночас більше третини (34%) респондентів не змінювали напрям зі студентських років.

Київ, 15 листопада 2023 року. Rakuten Viber провів опитування, щоб дізнатись, який відсоток українців працює за спеціальністю. В опитуванні в офіційному каналі Rakuten Viber Україна взяли участь понад 70 тисяч користувачів.

Результати опитування показали, що близько 40% українців не працюють за спеціальністю: 17% респондентів одразу після навчання почали працювати в іншій галузі, 21% змінили сферу пізніше. Крім того, 3% здобували другу освіту вже за тим напрямом, у якому вирішили працювати. Водночас більше третини українців (34%) мають роботу за спеціальністю та 5% працюють у дотичній сфері. Решта 20% наразі не працюють взагалі.

На питання “Чи працюєте ви за спеціальністю” відповіді розподілилися наступним чином:

  • Так, працюю за спеціальністю — 34%;
  • Зараз ні, але колись працював/-ла — 21%;
  • Зараз не працюю взагалі — 20%;
  • Ніколи не працював/-ла за спеціальністю, після навчання одразу почав/-ла працювати в іншій галузі — 17%;
  • Працюю в дотичній сфері — 5%;
  • Працюю за іншою спеціальністю (отримував/-ла другу освіту вже за тим напрямом, у якому вирішив/-ла працювати) — 3%.

 

Примітка: методика дослідження – анонімне онлайн-опитування, n>72 000.

Viber – найпопулярніший в Україні месенджер, він встановлений на 98% смартфонів. Під час війни команда Viber робить усе можливе, щоб українці залишались на зв’язку та отримували актуальну та перевірену інформацію з офіційних каналів. Десятки мільйонів українців надсилають один одному безплатні текстові повідомлення у Viber, здійснюють відеодзвінки, спілкуються в групових чатах, стежать за оновленнями від медіа, державних органів, відомих людей та брендів. Ми гарантуємо своїм користувачам свободу та безпеку спілкування за допомогою наскрізного шифрування за замовчуванням.

Нагадаємо, Лозівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 31-річного чоловіка за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>