14.9 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Бійці полку «Азов» на Світлодарській дузі вразили російський комплекс розвідки

Полк «Азов» продовжує обороняти передові рубежі в районі Світлодарської дуги (Донецька область), регулярно завдаючи ворогу втрат як у живій силі, так і в техніці. 23 червня бійці підрозділу вразили російський комплекс розвідки.

Про це повідомляє прес-служба полку.

При спробі завдати вогневого ураження по позиціях полку «Азов» з використанням ствольної артилерії калібру 122 мм та 152 мм засобами технічної розвідки «Азову» було визначено, що противник здійснює коригування з використання комплексу артилерійської розвідки і коригування «ЗООПАРК-1» російського виробництва. Цей комплекс є контрбатарейним сучасним радаром, який виробляється в Російській Федерації і постачається виключно з території цієї держави. За словами азовців, після виявлення «ЗООПАРК-1» засобами полку у небо був піднятий азовський БПЛА, який підтвердив його роботу з околиць нині окупованого населеного пункту Горлівка. Було зафіксовано, що антена комплексу перебуває у бойовому положенні, після чого засобами «Азову» було завдано вогнеого ураження по вказаному комплексу.

Для довідки: комплекс «ЗООПАРК-1» вже неодноразово використовувався ворогом на Світлодарській дузі, насамперед із метою коригування під час обстрілів українських позицій або населених пунктів з використанням ствольної артилерії. Він здатний визначати точки виходу та приходу, починаючи від 82 мінометів, закінчуючи оперативно-тактичними ракетами. Так, наприклад, комплекс здатний коригувати артилерію 122 мм та 152 мм в межах 20-30 км залежно від рельєфу місцевості. Цей комплекс є дуже рідкісним, навіть у Російській Федерації на озброєнні їх перебуває дуже мало. Найголовніше те, що він дозволяє коригувати артилерію за будь-яких погодних умов без використання БПЛА і завдавати досить точних уражень.

За даними бійців полку «Азов», «ЗООПАРК-1» в бойовому положенні (з розгорнутою антеною під час коригування) за весь час АТО/ООС був визначений вперше. Вперше саме силами «Азову» були отримані документальні підтвердження, фотографії та відео його роботи.

Раніше терорист “ДНР” розповів СБУ про використання станції супутникового зв’язку, яку має тільки Росія.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>