9.8 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Більше 20 мільйонів українців були де-факто пограбовані, – Порошенко про націоналізацію “ПриватБанку”

Більше 20 мільйонів вкладників “ПриватБанку”, які були де-факто пограбовані попередніми власниками – а саме таку оцінку сьогодні підтвердили всі наші міжнародні партнери.

Про це під час засідання РНБО через рішення суду щодо “ПриватБанку” повідомив президент України Петро Порошенко.

“Термінове засідання в Раді національної безпеки і оборони України у зв’язку з ситуацією, яка виникла після прийняття першою інстанцією, Окружним адміністративним судом міста Києва, рішення, яким, якщо виходити з його резулятивної частини, фактично зроблена спроба скасувати всі нормативні рішення уряду, рішення РНБО про націоналізацію “ПриватБанку”, які відбулися в 2016 році”, – розповів Порошенко.

Президент наголосив, що ці рішення були спрямовані в першу чергу для захисту інтересів людей.

“Більше 20 мільйонів вкладників “ПриватБанку”, які були де-факто пограбовані попередніми власниками – а саме таку оцінку сьогодні підтвердили всі наші міжнародні партнери. Бо коли Національний банк і держава в особі Міністерства фінансів входили в пограбований “ПриватБанк”, рахунки були абсолютно пусті. І держава вимушена була зробити докапіталізацію і забезпечити відновлення дієздатності “ПриватБанку”. І таким чином були врятовані кошти 20 мільйонів вкладників і великої кількості фізичних, юридичних осіб, підприємств і організацій.

Я прошу, щоб міністр фінансів проінформував про ситуацію з судом, який прийняв подібне рішення, яке руйнує фактично фінансово-банківську систему держави. Я прошу, щоб голова Національного банку коротко проінформував, яка сьогодні ситуація у фінансово-банківській системі і на банківському ринку, і в самому банку, і які ризики на сьогоднішній день містить подібна ситуація”, – додав Петро Порошенко.

Нагадаємо, Європейський союз офіційно долучився до міжнародних партнерів, США та ЄБРР, щодо підтримки України у справі “ПриватБанку”.

23 КОМЕНТАРІ

  1. Путька,парашка это просто подгонки торгующеми еблом.хуй на них они исполняют то что им приказывают.ихние коты жирные,нашиские никак поделить куски пожирнее не могут.да все как всегда.

  2. Ты же нас СУКА Потрохатая и ограбил.Сколько же ты ПАДАЛЬ пролил крови украинской вместе со своей бандой ублюдков?Сколько горя и страдания принес украинцам мерзость?Одна тебе дорога пуля ТЕБЕ в башку.

  3. “Я прошу, чтобы министр финансов проинформировал о ситуации с судом, принявшим подобное решение”–Петрушка брякнул!—– ОНО по прежнему лжет и гадит! Это же твой карманный суд и выполнил твое задание! Сгинь навсегда!

  4. За твого правління міліони виєхало трудоспособного люду поневіряється по всьому світу,скільки пенсіонерів на менімальних песіях з захмарною комуналкою.Виж на крові клялись що будем жити по новому.До чого ви краіну довели за 5 років.

  5. Про Гонтареву,яка на Українцях накручувала космічні кредитні відсотки ,примножуючи олігархічні статки та збагачуючись сама! Ви щось мовчите! Там ще багато питань!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>