12.6 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

«Безліс» не пройде! – Галасюк

Скасувати мораторій на експорт лісу-кругляку Президенту не дадуть.

Про це заявив заступник Лідера РПЛ з економічної політики Віктор Галасюк.

«У Зеленського заявили, що мораторій на експорт лісу неефективний і його треба “переглянути”. Це некомпетентність і цинізм вищої категорії! Зрадник Порошенко намагався скасувати мораторій на догоду ЄС, щоб отримати черговий кредит. Згодом він заветував мою поправку про заборону експорту дров. У Зеленського вирішили продовжити чорну справу Порошенка. Жодні кредити і компліменти іноземних дипломатів не виправдають здачі національних інтересів і не компенсують втрату екології, робочих місць та промисловості!» – написав на своїй сторінці у фейсбук голова Комітету Верховної Ради з питань промислової політики та підприємництва.

Галасюк навів офіційні показники за 2017-2018 роки, що підтверджують ефективність запровадженого завдяки Радикальній партії та однодумцям мораторію.

Так, за даними Держстату, випуск продукції деревообробної промисловості (в доларовому еквіваленті) зріс на 44%, меблевої промисловості – на 45%, паперової – на 29%.

Експорт продукції в деревообробці (в доларовому еквіваленті) збільшився на 42%, в меблевій промисловості – на 48%, у паперовій – на 43%.

Таким чином, індекс промислової продукції в деревообробці став у 6 разів вище, а у меблевій промисловості в 10 разів вище, ніж загалом у промисловості.

Несировинний експорт оброблених лісоматеріалів зріс на $260 млн, облицювальних листів – на $100 млн, фанери – на $25 млн, столярних виробів – на $70 млн, тари, піддонів з деревини – на $40 млн! Загалом лише по цим 5 позиціям +$490 млн експортної виручки або практично +13 млрд грн несировинного експорту.

У свою чергу, капітальні інвестиції в деревообробну та паперову галузі зросли на 50%. Залучено 2,5 млрд грн додаткових інвестицій. Прямі ж іноземні інвестиції в деревообробну та паперову галузь зросли на третину. Додатково залучено $130 млн іноземних інвестицій.

«Українське суспільство не дозволить жодному президенту, міністрам чи депутатам здати національні інтереси України і пожертвувати життєвим середовищем наших нащадків і економічними перспективами країни!» – наголосив нардеп.

Нагадаємо, у Зеленського вирішили переглянути мораторій на експорт лісу через його неефективність.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>