7.7 C
Kyiv
Вівторок, 23 Квітня, 2024

Азербайджанський газ влітку почнуть постачати в ЄС

Початок постачання газу в Європу по Трансанатолійському газопроводу (TANAP) запланований на 1 липня 2019 року.

Про це сказав гендиректор компанії TANAP Салтук Дузйол, пише Anadolu.

За його словами, до тестових робіт перед початком постачання газу в Європу заплановано приступити після 15 квітня.

На кінець лютого в рамках проекту TANAP завершено 98% робіт, зазначив гендиректор. За його словами, на цей день пропускна здатність TANAP становить 16 мільярдів кубометрів газу в рік.

Завдяки будівництву нових компресорних станцій цей показник виросте до 24 мільярдів кубометрів на рік, і в майбутньому газопровід планують вивести на проектну потужність в 31 млрд кубометрів газу в рік, сказав Дузйол.

Загальна протяжність TANAP становить 1850 кілометрів. Трубопровід будується до прикордонного з Грецією району в турецькій провінції Едірне, де він буде підключений до Трансадріатичного газопроводу (TAP). Первісна пропускна здатність трубопроводу TANAP, як очікується, складе 16 мільярдів кубометрів газу в рік. З них 6 млрд кубометрів азербайджанського газу постачатиметься до Туреччини, а ще 10 млрд – далі до Європи.

На першому етапі турецька компанія BOTAŞ до червня 2019 року зможе закуповувати два мільярди кубометрів газу в рік. Цей показник буде збільшений на два мільярди кубометрів на рік і досягне шести мільярдів кубометрів у 2021 році.

Трансадріатичний трубопровід (TAP) протяжністю 870 км починатиметься у Комотіні в Греції і протягнеться до Апулії в Італії через Албанію. Він буде використовуватися для транспортування газу з родовища Шах Деніз II в Каспійському морі.

Нагадаємо, у січні-лютому 2019 року обсяги імпорту газу Україною скоротилися на 20% проти відповідних показників минулого року.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>