6.2 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Аналітики США закликали до рішучих дій зі стримування агресії Кремля

Путін викрав два десятка невинних українських моряків в міжнародних водах. Так Майкл Макфол охарактеризував затримання Росією українських моряків поблизу Керченської протоки 24 листопада минулого року.

Макфола здивувала обмежена відповідь адміністрації президента США Дональда Трампа на «незаконне затримання» українських моряків, – повідомляє Радіо Свобода.

«Це обурливо і вимагає публічної реакції особисто від президента Трампа», – додав колишній посол США до Росії.

«Мене непокоїть, що більшість світу просто рухається далі і забула про цих українських моряків», – додав Макфол.

До більше рішучих дій зі стримування Росії закликав і колишній посол США до України Джон Гербст.

«Кремль не переконаєш осудом, – говорить Гербст, який зараз очолює Євразійський центр американської дослідницької установи Atlantic Council. – Його переконають лише болючі кроки. Біль від санкцій та біль, який може настати через надання зброї Україні», – зазначив Гербст у коментарі для NBC News. Гербст закликав США надати Києву протикорабельні ракети та патрульні кораблі, які надали б Україні «часткову симетричну перевагу в самозахисті в Азовському морі».

Спостерігачі остерігались, що купівля Україною американських Джавелінів може призвести до ескалації конфлікту, однак цього не сталось, говорить Гербст. «Ніколи не можна виключати масштабну ескалацію, однак, гадаю, ціна для Путіна є досить високою».

Кейр Гайлз, дослідник британського центру Chatham House в коментарі агентству закликав зважати на можливість кроків у відповідь з боку Росії на лише в Україні, але і в інших регіонах світу, коли йдеться про дії у відповідь на інцидент поблизу Керченської протоки.

Балаш Ярабік з Фундації Карнегі припускає, що Москва не хоче ескалації до виборів в Україні, бо така ескалація допомогла б Порошенку.

«Наскільки я розумію, Росія не зацікавлена в подальшій ескалації до виобрів, бо це допомогло б кандидатурі Порошенка», – говорить він, додаючи, що українських президент також не хоче допустити ще одного зіткнення на морі.

Як повідомлялося, ЄС закликає надати лікування та звільнити важкохворих Гриба та Бекірова.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>