10.4 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Американські соціологи зафіксували стрімке падіння рейтингу Тимошенко

Якби позачергові парламентські вибори відбулися в найближчу неділю, до Верховної Ради потрапили б п’ять партій.

Такими є дані дослідження команди «Сьогодні» і американської соціологічної компанії Edison Research, пише from-ua.

Серед українців, хто піде на вибори і визначився, майже 46% віддали б свій голос за партію «Слуга народу» Дмитра Разумкова. 10,5% – за «Опозиційну платформу – За життя». Рівно на відсоток менше має «Голос» Святослава Вакарчука. «Європейська солідарність» набрала б 7,5%, «Батьківщина» – 5%.

Великі шанси потрапити в Раду мають «Сила і честь» та Радикальна партія Олега Ляшка. У них майже 5%. Показники решти партій значно нижчі.

У зв’язку з останніми соціологічними опитуваннями, експерти висловили свої думки щодо нових рейтингів політичних сил, а також припустили, яким саме чином можливе перетікання голосів від одних політичних сил до інших.

Політичний експерт Володимир Цибулько каже про можливі перетоки електорату між політсилами.

«Тимошенко так хоче влади, що починає розчинятися у Зеленському та забуває про власну програму. Зеленський за ринок землі і це принциповий момент. Тимошенко таким чином зраджує свого виборця, тому що більшість селян не розуміють дикого ринку землі, вони хочуть прогнозованої і передбачуваної політики щодо землі. В цьому питанні якраз Ляшко є дуже жорстким опонентом Зеленського, так як виступає проти нерегульованого дикого ринку і це дає свій результат», – сказав експерт.

За словами Цибулька, виборці, які відвертаються від Тимошенко, переходять до інших політичних сил.

«За виборця Тимошенко вже борються, зокрема успішно бореться Ляшко. Хороша якісна структура РПЛ і наявність депутатського корпусу всіх рівнів від облрад, райрад до сільських і селищних рад дозволяє отримати хороший результат на перегонах. Можна сказати, що виборець Тимошенко дробиться між Аграрною партією, Ляшком і частково «Свободою» та «Європейською солідарністю», – зазначив експерт.

Схожу думку висловив експерт Тарас Загородній, акцентувавши увагу на можливий перехід електорату.

«У Ляшка є величезний особистісний ресурс. Мабуть, найкращий в країні. Він не боїться спілкуватися з людьми, і він може переконувати їх. Тому що більшість наших політиків, вони більш віртуальні, вони бояться спілкуватися з людьми. У пана Ляшка достатньо енергії для того, щоб бути активним всю виборчу кампанію і переманити до себе електорат, який тимчасово поки що в Зеленського, або в Тимошенко», – сказав Загородній.

Від Юлії Тимошенко йде виборець, бо вона напрошується в коаліцію до пропрезидентської партії «Слуга народу» наперекір власним обіцянкам, переконаний політичний експерт Мар’ян Ощановський.

«Тимошенко завжди критикувала програму співпраці з МВФ, який вимагає підвищити вартість газу до ринкової ціни, що спричинить черговий ріст цін на житлово-комунальні послуги. Нещодавно Зеленський заявив, що співпраця з Фондом буде продовжена. Але це не змусило Юлію Володимирівну, виборець якої однозначно не підтримує таке рішення президента, відмовитися від ідеї входження в коаліцію зі «Слугою народу». Тому закономірно, що прихильники Тимошенко відвертаються від неї. Натомість, її виборці перетікають до інших політсил. Зокрема, до Ляшка, який вимагає переглянути меморандум з МВФ, скасувати урядову постанову про підвищення ціни на газ та знизити тарифи на комунальні послуги», – зазначив експерт.

Нагадаємо, новини «Сьогодні» на каналі «Україна» почали унікальний дослідницький проект спільно з міжнародною компанією Edison Research, серед клієнтів якої ВВС, Apple, Google і CNN. Щодня, починаючи з 8 квітня, на майданчиках лідера інформаційного простору країни «Сьогодні» публікуються результати опитувань про зміни в сприйнятті українців актуальних подій і ситуації в країні.

Раніше ми писали, що Юлія Тимошенко взяла до своєї партії депутата Ольгу Бєлькову, яка є членом партії Блок Петра Порошенка.

16 КОМЕНТАРІ

  1. правда или не правда,не важно, она себя исчерпала. Пришло время новому, но до этой старой воровитой своры это не доходит ни как. Корыто у них уже забрали на всегда.

  2. Я тихо умиляюсь премьер-министерским амбициям лидеров партий, фракции которых то ли получат от силы 20-30 мест в будущей Верховной Раде, то ли вообще “пролетят как фанера над Парижем” мимо нового парламента. Я тихо умиляюсь премьер-министерским амбициям лидеров партий, фракции которых то ли получат по спискам от силы 20-30 мест в будущей Верховной Раде, то ли вообще “пролетят как фанера над Парижем” мимо нового парламента.

    Динамика результатов соцопросов подтверждает за шесть недель до внеочередных выборов в Верховную Раду Украины 21 июля мой прогноз от 28 мая – при сохранении существующих тенденций:

    А) В результате июльских парламентских выборов по партийным спискам в будущем парламенте гарантированно будут три фракции:

    1. Партия “Слуга народа” под брендом “Владимир Зеленский”, результаты которой показывают устойчивый рост, причём, с положительной динамикой: градиент положительный – не только скорость, но и ускорение положительной динамики возрастают.

    2. Партия “Голос” под брендом “Святослав Вакарчук”, результаты которой также показывают устойчивый рост, но с нулевым градиентом.

    3. Оппозиционная платформа “За життя” под брендом “Бойко-Медведчук-Рабинович”, результаты которой показывают стагнацию: падение/рост в пределах менее половины ошибки репрезентативности соцопросов. Несмотря на то, что данные КМИС более благоприятны для ЗаЖо*, однако и они показывают выход платформы два месяца спустя всего лишь на результаты Юрия Бойко в первом туре президентских выборов.

    Б) Прохождение по спискам в будущий парламент других партий, результаты которых показывают или устойчивую отрицательную динамику (у большинства) или стагнацию в районе либо ошибки репрезентативности, либо значительно меньшей, на данный момент выглядит весьма проблематичным.

    Больше – по ссылке: https://www.facebook.com/100017678566688/posts/410864946179454?sfns=mo.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>