14.3 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Активний атмосферний фронт принесе грози в Україну

Активний атмосферний фронт у вівторок, 21 травня, зумовить на заході України грози та шквали, на Закарпатті та Прикарпатті значні, а в Карпатах – сильні дощі.

Про це УНН повідомляє з посиланням на дані Укргідрометцентру.

“21 травня активний атмосферний фронт зумовить у західних областях конвективні процеси – грози, шквали 15-20 м/с, на Закарпатті та Прикарпатті значні, в Карпатах сильні дощі”, – оголосили синоптики штормове попередження.

Водночас в гідрометцентрі відзначили, що у мережі поширюється неправдива інформація, про переміщення на територію України циклону “Аксель”. “Наголошуємо, що дана інформація є хибною. Цей циклон залишатиметься над територією Польщі”, – вказали синоптики.

Так, 21 травня у західних та Житомирській областях хмарно з проясненнями; грозові дощі, подекуди шквали, на Закарпатті та Прикарпатті значні, в Карпатах місцями сильні дощі; температура вночі 8-13°, вдень 16-21°.

На решті території мінлива хмарність; невеликий короткочасний дощ, подекуди гроза, лише у східних та більшості південних областей без опадів; температура вночі 11-16°, на сході країни місцями 7-10°, вдень 21-26°.

Вітер південно-східний, 7-12 м/с.

Нагадаємо, стало відомо, коли до Києва повернеться штормова погода.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>