11 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

Активісти під ВККС вимагали звільнити одеського суддю Коваленка (ВІДЕО)

У понеділок, 6 травня, активісти Всеукраїнської народної ради протидії корупції вийшли з акцією протесту до Вищої кваліфікаційної комісії суддів з вимогою звільнити суддю Приморського райсуду Одеси Вадима Коваленка.

Про це повідомляє кореспонднетка АСПІ.

Так, за словами активістів, Коваленко, який проходить перекваліфікацію саме сьогодні, 6 травня, виносив завідомо неправосудні рішення щодо накладання арешту на високоліквідний товар.

“Суддя увійшов у злочинну змову зі слідчими правоохоронних органів та за їхніми клопотаннями виносив завідомо неправосудні рішення щодо накладання арешту на високоліквідний товар, який є приватною власністю підприємств, які не мали відношення до відкритих кримінальних проваджень”, — заявив голова організації Анатолій Будник.

Також, за словами активістів, арештований товар передавали на ліквідацію. Згідно з законом, підприємцям мали виплачувати компенсацію за ліквідований товар. Втім, компенсація виплачена жодного разу не була, а нібито ліквідований товар реалізовувася через фіктивні фірми за заниженими цінами.

До активістів вийшов представник комісії, якому вони передали заяву про дискваліфікацію Коваленка.

Водночас під час акції активістам надійшов телефонний дзвінок від одеських колег, в якому їм повідомили, що Вадим Коваленко у приватній розмові заявив, що він заплатив у ВККС “кому треба” та переатестацію пройде без проблем.

Цю інформацію передали заступнику голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Станіславу Щотці. Також активісти планують реєструвати заяву про злочин в Державному бюро розслідувань.

Нагадаємо, націоналісти з “С14” заблокували каси магазину “Мегамаркет”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>