9.6 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

«АКМ» звернув увагу Генпрокурора на махінації з землею на Миколаївщині

Громадська організація «Антикорупційний комітет Майдану» звернулась до Генерального Прокурора України з вимогою негайно звернути увагу на ситуацію, що склалася в Вознесенському районі Миколаївської області.

У повідомлені говориться:

«Ми, як представники громадськості, які зацікавлені у підтримані авторитету органів державної влади в Україні, наразі дуже занепокоєні та стурбовані ситуацією, що склалася у Вознесенському районі Миколаївської області з порушенням прав громадян України на використання земельних паїв. Жителі Вознесенського району Миколаївської області масово звертаються до нашої організації з фактами порушення їх прав в земельних питаннях, і, що особливо насторожує, з фактами численних шахрайських дій з боку колишніх працівників поліції. Виходячи зі змісту звернень жителів Вознесенського району, «схему» заволодінням земельними паями налагодили два колишні співробітники правоохоронних органів, а нині адвокати: Павло Сторчак (колишній заступник начальника Вознесенського міськвідділу поліції – начальник кримінальної поліції) і Сергій Палій (колишній перший заступник начальника Вознесенського міськвідділу поліції – начальник слідчого відділу). «Схема» працює за допомогою знайомих фермерів, які орендують земельні паї, наприклад фермер Микола Бойчук, який є депутатом районної ради. Користуючись юридичними досвідом і знайомствами в правоохоронних структурах, вони організовують перереєстрацію паїв з законних власників фактично на себе.»

ГО «АКМ» вимагає від Генпрокурора: «З метою захисту законних інтересів жителів Вознесенського району Миколаївської області, наша організація:

1) Розпочала систематизацію усіх звернень громадян про порушення закону та передасть їх офіційно до Генеральної Прокуратури України.

2) Вимагає від Генеральної Прокуратури України негайно звернути увагу на ситуацію, що склалася в Вознесенському районі Миколаївської області та особливо на діяльність вказаних нами вище осіб».

Слід зазначити, що вказані в листі ГО «АКМ» особи неодноразово згадувались в публікаціях всеукраїнських ЗМІ, наприклад:

Фром.юа https://from-ua.com/news/490338-mezhduvlastie-stalo-oknom-dlya-masshtabnogo-zemelnogo-reiderstva-na-nikolaevschine-smi.html
Антикор: https://antikor.com.ua/articles/273304-pod_genprokuraturoj_sorvalsja_tvorcheskij_piket_seljan_s_nikolaevshchiny
Фром.юа: https://from-ua.com/news/471411-na-nikolaevschine-fermeri-naveli-grabitelei-na-drugih-fermerov-v-sosednem-raione.html

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>