10.5 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

Адвокат заявив про зникнення капітана арештованого судна «Норд»

Капітан судна «Норд», затриманого українськими прикордонниками у березні 2018 року, громадянин України Володимир Горбенко зник.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив його адвокат Максим Могильницький.

«Капітан риболовецького судна «Норд» Володимир Горбенко пропав безвісти. За словами родичів, в минулу суботу близько опівдня Володимир пропав з дому, і ніхто його з тих пір не бачив. На зв’язок з рідними та адвокатами капітан не виходить», – написав Могильницький.

Він додав, що Володимир зникає не вперше: за його словами, у квітні минулого року Горбенка викрали співробітники Служби безпеки.

«Тоді, щоправда, про його місцеперебування адвокатам стало відомо вже 5 годин по тому. Тому підстави для занепокоєння, як бачите, у нас дуже серйозні», – додав захисник.

Адвокат Могильницький висловив надію на те, що капітан живий і здоровий.

«Жену від себе тривожні думки про можливі провокації з боку правоохоронних органів або представників радикальних організацій», – зазначив він.

Нагадаємо, 25 березня минулого року в Азовському морі українські правоохоронці затримали судно з анексованого Криму під прапором Росії. На борту «Норда», який зупинили за 15 миль від Обіточної коси, було 10 членів екіпажу. Затримане судно відвезли до порту Бердянська для подальших перевірок. На кораблі виявили трал для лову риби та 5 тон морепродуктів.

Згодом прокуратура дозволила членам екіпажу судна «Норд» безперешкодно повернутися додому в анексований Крим, оскільки вони були лише свідками у справі капітана судна — Володимира Горбенка, якому інкримінують порушення правил в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

У серпні минулого року прокуратура завершила досудове розслідування у справі щодо капітану судна «Норд». У грудні у суді Києва відбулося підготовче засідання у справі капітана «Норда» Володимира Горбенка.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>