7.1 C
Kyiv
П’ятниця, 19 Квітня, 2024

987 законів та кодексів: Парубій підбив підсумки десятої сесії Ради

У п’ятницю, 12 липня 2019 року, відбулося останнє пленарне засідання десятої сесії Верховної ради України.

Як повідомляє “Новинарня“, спікер ВР Андрій Парубій оголосив про закриття десятої сесії парламенту 19 липня.

Після закриття засідання у залі прозвучав державний гімн.

“Наступного тижня з 15 по 19 липня народні депутати працюють у комітетах, комісіях і фракціях. Десята сесія ВРУ восьмого скликання завершить свою роботу 19 липня 2019 року. А останнє пленарне засідання я оголошую закритим”, – заявив Парубій.

Спікер наголосив на високій результативності роботи Верховної Ради VIII скликання.

“Було проведено 580 пленарних засідань, прийнято 2734 законодавчих акти, у тому числі 987 законів та кодексів в цілому, було проведено 35 парламентських слухань“, – сказав спікер Ради.

Водночас він відзначив зусилля, які були докладені для прийняття багатьох законів паралельно з відбиттям російської агресії.

Спікер нагадав про реформи, які проводились у країні протягом останніх п’яти років: пенсійну, медичну, одну з найбільш успішних, на його думку – реформу місцевого самоврядування.

Окремо зупинився на антикорупційній реформі, зазначивши, що «багато хто не вірив, що це можливо, але було створено всі антикорупційні органи».

«Це нашим парламентом була введена, я переконаний, найбільш відкрита система електронного декларування в світі і був прийняти Закон «Про Антикорупційний суд» з урахуванням усіх поправок Венеційської комісії», – підкреслив Парубій.

Окремо спікер зупинився на реформуванні гуманітарної сфери і, зокрема, прийнятому Верховною Радою цього скликання законі про декомунізацію.

«Це була ментальна деокупація України. Адже для Путіна важлива війна за серця і уми людей, а ми наш простір наповнювали українським духом», – сказав Андрій Парубій.

Нагадав про введення квот на український контент на радіо і телебаченні, закони на захист видавництва української книги, культурної сфери, голосування за звернення до Святішого Патріарха, яке започаткувало шлях до Томосу, закон про українську мову, вчорашнє рішення про Виборчий кодекс.

«Ми зробили в гуманітарній сфері неймовірні речі. Ми, нарешті, після багатьох десятків років, визнали усіх, хто воював за українську незалежність у ХХ столітті учасниками національно-визвольної боротьби, а також учасниками бойових дій. І це велика історичні справедливість, яку ми змогли здійснити у цьому залі», – підкреслив Голова Парламенту VIII скликання.

Парубій також відзначив міжнародну діяльність, зауваживши, що “вдалося створити потужну антипутінську коаліцію”. На його думку, протягом п’яти років утримувати санкції проти російського агресора вдалося завдяки спільній роботі і координації усіх гілок влади.

«Великою перемогою» і «історичним рішенням» цього Парламенту Голова Верховної Ради назвав внесення змін в Конституцію щодо стратегічного напряму для України, напряму в НАТО і ЄС.

Парубій подякував усім депутатським фракція і групам, позафракційним депутатам, своїм заступницям, керівникам і членам Уряду, президентові Петру Порошенку, працівникам Апарату Верховної Ради, представникам засобів масової інформації за спільну працю протягом цих років діяльності Верховної Ради.

«Ми змогли зробити систему в якій і парламент, і уряд, і президент працювали як одна команда. Тому що ми усвідомлювали, що 100 років тому Україна програла тому, що очільники держави між собою воювали, забуваючи про зовнішнього агресора», – наголосив Голова Верховної Ради.

Він також висловив впевненість, що усі присутні продовжать боронити українські цінності, які були прийняті в цьому парламенті, і будуть розвивати напрями і реформи, започатковані нинішнім скликанням Верховної Ради України.

Відзначимо, що перед закриттям Парубій заявив, що Верховна рада восьмого скликання прийняла майже 3 тисячі законодавчих актів. За його словами, майже тисячу законів і кодексів парламент прийняв у цілому.

Раніше посли країн G7 виступили із заявою щодо ідеї Зеленського про нову люстрацію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>