15.4 C
Kyiv
П’ятниця, 26 Квітня, 2024

75% українців хочуть прямого діалогу Зеленського з Росією, — опитування

75% українців вважають, що новообраний президент України Володимир Зеленський має піти на прямий діалог з РФ заради встановлення миру на Донбасі.

Про це свідчать результати спільного соцопитування центру «Соціальний моніторинг», Українського інституту соціальних досліджень ім.Яременка і Соціологічної групи «Рейтинг».

Так, 50,8% відповіли «безумовно, так» та 24,2% — «скоріше, так». Не згодні з цим 16% та 9% не визначилися.

Більш ніж половина (55,4%) вважають, що заради встановлення миру президент має піти на прямий діалог з керівниками «Л/ДНР», третина (32,7%) з цим не згодні, решта (11,9%) вагаються у відповіді.

Загалом 65,3% ствердно відповіли на запитання чи повинна Україна йти на компроміси заради відновлення миру та повернення територій.

Серед варіантів розв’язання проблеми непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей українці найбільш підтримують «Надання цим територіям особливого статусу, який передбачає автономію в складі України» (39,9%).

Половина опитаних (49,2%) вважають, що питання про статус непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей виносити на всеукраїнський референдум.

З варіантом «Офіційне визнання того, що ці території в найближчі роки не можуть бути повернуті до складу України та їх ізоляція» погодилися 18,5%. Дещо нижчий рівень згоди отримав варіант «Продовження бойових дій, спрямованих на відновлення повного контролю України над цими територіями воєнним шляхом» — 17,3%, однак його підтримали б 33,7% мешканців західного регіону.

Опитування проводили з 30 квітня по 10 травня у 24 областях України та Києві. Всього було опитано 3 тисячі респондентів. Стандартна похибка вибірки не більше 1,83%.

Нагадаємо, інавгурація Зеленського відбудеться 20 травня о 10 годині ранку.

50 КОМЕНТАРІ

  1. Может быть фатит хвейки грать !!! Или кто то от этого удовольствия получает !!! Найдите мужики себе как говорят или бабу , думаю там удовольствия больше чем пороть ху.ню что бы она повизгивала !!!

  2. В Россию ему надо ехать? Лучш встречаться на нейтральной территории но обязательно в команде со Смешко. Путину будет не сладко.

  3. Часто эти опытовання – левые! Это очень Тонкая работа и это должна решать Команда ЗЕ! В ТИШИНЕ! С кем и как! Теперь клюмкиных уже не будет! Полегчает) Когда Картавый вдруг появлялся за границей как переговорщик – хотелось пристрелить хоть виртуально!

  4. Борис Велев їхні вимоги як окупанта не змінюються , то про що з цими нелюдями говорити може про здачу України , ніяких прямих переговорів з ними не може бути , тільки з міжнародними гарантами.

  5. Это актуально и интересно, но у нас есть более важные дела. Например, не дать убежать ворам за границу. Вытрясти из воров все что они украли. Построить не воровскую систему управления государством.

  6. Будьте на чеку. “Інформатор-провокатор” зондує думку українців про “братську” дружбу до росіян. Впевнений, це спроста. За сьогодні це вже не перший медіарезурс, що робить такий зондаж. Явно, щось затівається

  7. Татьяна Тустановская полуумное недоразумение!!!!! А куди буде !ти друга р!ка гроб!в, подумала??? Сразу видно детей нет,хочешь крови, вали на войну на передовую!!!!!!!!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>