12.6 C
Kyiv
Середа, 24 Квітня, 2024

24 українських моряків, захоплених РФ, в ООН визнали військовополоненими

24 українських військових моряків, яких російські силовики захопили в листопаді 2018 року в Чорному морі, можна вважати військовополоненими.

Про це йдеться в опублікованій Управлінням верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) доповіді про ситуацію в Україні за період 16 листопада 2018 року – 15 лютого 2019 року.

“Членів екіпажів українських суден, затриманих 25 листопада 2018 року владою Російської Федерації в Керченській протоці, можна вважати військовополоненими і такими, що перебувають під захистом відповідно до Третьої Женевської конвенції”, – сказано в доповіді.

В управлінні також зазначили, що Росія, яка окупувала Крим, досі не надала УВКПЛ доступу на півострів відповідно до резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, зокрема щодо територіальної цілісності України.

“УВКПЛ і надалі здійснює спостереження за ситуацією з правами людини на півострові з материкової частини України. Російська Федерація, усупереч міжнародному гуманітарному праву, яке використовують щодо держави-окупанта, продовжує застосовувати свої закони, результатом чого є тяжкі порушення прав людини, які непропорційно сильно впливають на кримських татар”, – зазначили представники ООН.

Як повідомлялося, упродовж 12 березня російські окупаційні війська три рази відкривали вогонь по позиціях наших військ, тричі застосувавши при цьому озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>