15.4 C
Kyiv
Четвер, 25 Квітня, 2024

У Польщі українця звинуватили у відмиванні грошей. Йому загрожує 10 років в’язниці

У Польщі українця звинуватили у відмиванні майже 850 тисяч євро та участі в міжнародному злочинному угрупованні. Громадянину України загрожує до 10 років ув’язнення.

Прокурори звинуватили українця Ігоря Л. в тому, що він отримав ці гроші від інших компаній, а потім перерахував їх на рахунки інших господарчих суб’єктів. Ці транзакції мали імітувати фінансові операції, що виявилися фіктивними, – передає Громадське.

Компанія, від імені якої діяв українець, була створена для прикриття торговельних операцій, аби отримати відшкодування ПДВ шахрайським шляхом. Ця компанія зареєстрована на Кіпрі. Слідчі встановили, в ній насправді ніхто не працював.

За словами прокурорів, злочинна група діяла з січня 2014 року до квітня 2017 року у Варшаві та в інших населених пунктах Польщі, а також за межам країни. Її члени відкривали у Польщі рахунки в банках для різних фірм, на які перераховували великі суми грошей з різних іноземних компаній.

Українця взяли під тимчасовий арешт.

Нагадаємо, раніше у Фінляндії за запитом США затримали громадянку Росії, яку підозрюють у відмиванні грошей та наркоторгівлі. Суд залишив жінку під вартою.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>