9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Київ став рекордсменом з порушень мовного закону, – Кремінь

З Херсонської області за квартал надійшло вісім звернень щодо порушення мовного закону, з Сумської – шість, з Житомирської – два звернення. Однак це не лідерські позиції.

Про це в інтерв’ю виданню “Фокус” розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь.

Він вважає, що така активність в регіонах свідчить також про сумлінність окремих громадян. За словами омбудсмена, заявниками переважно є жителі обласних центрів.

Кремінь також заявив, що за цим показником лідирує Київ. У столиці зафіксували 327 порушень. Однак він наголосив, що з сільської місцевості регіону не надійшло жодного звернення. Це підтверджує, що там люди розмовляють українською мовою.

“Я періодично спілкуюся зі своїми рідними із Закарпаття, особливо цікаво знати, що відбувається на території Берегівського району, і можу сказати, що там проблем з дотриманням мовного законодавства немає”, – зауважив Кремінь.

Омбудсмен заявив, що українською мовою там послуговуються у сфері освіти, в органах місцевого самоврядування. Щоправда, Кремінь відзначив, що в особистісному спілкуванні люди самі визначають, якою мовою їм зручніше спілкуватися.

Нагадаємо, Кремінь просить через суд позбавити російську мову статусу регіональної у Миколаєві.

Джерело

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>