11.5 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Чепинога Віталій Михайлович

Віталій Михайлович Чепинога –  український політик, чинний народний депутат України.

123

Фото: volynnews.

Народився 28 травня 1969 року в Чорнобаївському районі Черкаської області, – повідомляє Вікіпедія.

Освіта

У 1997 році закінчив історико-правничий факультет Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова.

Трудова діяльність

Після служби в армії працював в Чорнобаївському райкомі комсомолу, був кореспондентом газети «Світлий шлях».

Вересень 1996 — липень 1998 — головний редактор інформаційного бюлетеня «Смолоскип України», головний редактор «Вісника Наукового товариства ім. В. Липинського».

З 1997 року працював в інформаційно-аналітичній службі Християнсько-демократичного союзу «Вперед, Україно!», пізніше — партій «Реформи і порядок» та «Молода Україна».

Був членом ради об’єднання «Молода Україна». Також працював в Українському фонді підтримки реформ, кореспондентом газет «День», «Всеукраинские ведомости», завідувач відділу «Story» журналу «Компаньйон», кореспондентом тижневика «Московские новости» в Україні.

З 1997 — керівник Комітету з питань преси та інформації в опозиційному Кабінеті Міністрів, у прес-службі «Блоку Юлії Тимошенко».

Лютий — вересень 2005 — прес-секретар Прем’єр-міністра України — керівник Прес-служби Кабінету Міністрів України.

4 січня 2008 року був призначений радником Прем’єр-міністра України на громадських засадах.

Співавтор книги «Походження свободи» (1996). Один з авторів гумористичного сайту repka.club.

Парламентська діяльність

Народний депутат України 5-го скликання з 25 травня 2006 до 14 червня 2007 від «Блоку Юлії Тимошенко», № 87 в списку. На час виборів: прес-секретар ВО «Батьківщина», безпартійний. Член фракції «Блок Юлії Тимошенко» (з травня 2006). Член Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму (з липня 2006). 14 червня 2007 достроково припинив свої повноваження під час масового складення мандатів депутатами-опозиціонерами з метою проведення позачергових виборів до Верховної ради.

Народний депутат України 6-го скликання з 23 листопада 2007 до 12 грудня 2012 від «Блоку Юлії Тимошенко», № 87 в списку. На час виборів: тимчасово не працює, член ВО «Батьківщина». Член фракції «Блок Юлії Тимошенко» (з листопада 2007). Член Комітету з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму (з грудня 2007), голова підкомітету з питань курортів та рекреаційної діяльності (з січня 2008).

Народний депутат України 8-го скликання з 19 листопада 2014 від «Блоку Петра Порошенка», № 56 в списку. На час виборів: тимчасово не працює, безпартійний, проживає в місті Києві, судимість відсутня, включений до виборчого списку під № 56.

Нагороди та державні ранги

Державний службовець 3-го рангу (з березня 2005).

Родина

Чепинога Віталій одружений. Разом з дружиною Ельвірою виховує доньку. Хобі Захоплюється книгами, спортом. Довідка В університеті Віталій вчився на одному курсі з екс-прес-секретарем президента Кучми, Оленою Громницькою. Під час родоти з Тимошенко, як зазначає українське інтернет-видання, Віталій Чепинога був вірним «зброєносцем» Юлії Володимирівни і, за твердженням політологів, саме перу Віталія належать яскраві виступи лідера БЮТ в пресі і вдалі експромти.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>