9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

В Україні зареєстрували 20 випадків дифтерії, більшість з них — протягом жовтня

З початку 2019 року в Україні зареєстрували 20 випадків дифтерії, з них 18 — протягом жовтня. З них 19 підтверджені лабораторно, а один кваліфікується як ймовірний, тому що ще немає лабораторного підтвердження.

Про це «Громадському» розповів генеральний директор Центру громадського здоров’я Володимир Курпіта.

Захворювання зафіксовані в Луганській, Хмельницькій, Закарпатській, Тернопільській та Київській областях. Найбільше лабораторно підтверджених випадків дифтерії  на Закарпатті.

«Ми зараз маємо 15 випадків на Закарпатті, які між собою пов’язані. І вони відповідно до класифікатора класифікуються як спалах у Закарпатській області», – розповів Курпіта.

В інших регіонах України рівень захворюваності на дифтерію характерний для осіннього періоду. Втім загалом, очільник Центру громадського здоров’я говорить про  «нестабільну епідемічну ситуацію дифтерії» через низький рівень вакцинації.

«У нас є ризик розвитку дифтерії, оскільки рівень охоплення вакцинацією, як серед дітей, так і серед дорослих є недостатнім», – пояснив Курпіта.

Так, за даними центру, станом на 1 жовтня 2019 року в Україні щеплено 59,5% дітей віком до одного року та 52,3% дорослих від загальної кількості тих, кому призначена планова вакцинація.

Нагадаємо, у Тернополі зафіксовано випадок захворювання на дифтерію у чоловіка, який мав щеплення.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>