12.9 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

У Мінську домовилися про розмінування навколо мосту в Станиці

Режим тиші, запроваджений на Донбасі 21 липня 2019 року, в цілому зберігається, водночас домовленості щодо надання безпечного доступу СММ ОБСЄ на території “ОРДЛО” не виконуються.

Про це на сторінці Facebook повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер, інформуючи про підсумки засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську.

“Тристороння контактна група констатувала, що в цілому режим тиші, оголошений 21 липня 2019 року, зберігається. За цей період не було жертв серед мирних мешканців. Разом з тим не виконуються домовленості щодо надання безпечного доступу СММ ОБСЄ на території ОРДЛО”, – зазначила Оліфер.

За її словами, українська сторона надала свої пропозиції щодо ремонту мосту у Станиці Луганській. Крім того, досягнуто домовленості щодо початку розмінування прилеглих до мосту територій з 1 серпня ц.р.. “До початку ремонту на мосту має бути прибрано блокпост та символи квазіугруповань НЗФ ОРЛО, подальший демонтаж фортифікаційних споруд в районі Станиці Луганської повинен бути одночасним та дзеркальним”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-секретаря, в гуманітарній підгрупі продовжують працювати над підтвердженням утримуваних осіб та готують все необхідне для подальшого звільнення людей. Активізовано роботу з пошуку зниклих безвісти: найближчим часом буде узгоджено алгоритми ідентифікації та передачі останків загиблих.

Оліфер також повідомила, що в підгрупі з соціально-економічних питань працюють над питаннями життєзабезпечення Донбасу.

Як повідомлялося, на КПВВ “Гнутове” через пожежу детонують снаряди.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>