10.4 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

У Києві батьки хворих дітей протестують проти закриття дитячої лікарні, – ЗМІ

Біля Адміністрації Президента протестували батьки хворих дітей.

Про це інформує портал podrobnosti.ua.

Скандал спалахнув через закриття 7 міської дитячої лікарні на Печерську.

У відділенні нефрології цієї столичної лікарні дітям з усієї України  ставили точні діагнози і підбирали правильне лікування. Що буде, коли це відділення закриють, батьки маленьких пацієнтів не знають.

“Це буде означати те, що я зі своєю дитиною взагалі сюди не зможу приїхати. Нам взагалі нікуди буде їхати. Єдине центр, де нам могли допомогти – в Донецьку. Туди я поїхати не можу”, – росказала Жанна Пархоменко, мати хворого хлопчика.

У цьому відділенні медики опікуються важкими пацієнтами із захворюванням нирок. Тут лежать діти з усієї України – ті, кому не змогли допомогти вдома чи в області. Звістку про закриття 7 міської дитячої лікарні, точніше, про злиття з центром нейрохірургії, батьки хворих дітей побачили на сайті Київської місьради. Люди не знають, де далі лікуватимуться їхні діти після закриття клініки. Тому проти реорганізації і пацієнти, і лікарі.

“Наше відділення знаходиться на базі 7-ї дитячої лікарні. Причому воно тут знаходиться з 72-го року. причому відділення було родоначальником всієї дитячої нефрологічної служби. Тут лежать дітки – найбільш важкі з усієї України. Це діти яким не можуть надати допомогу по місцю їх проживання. І вони всі приїжджають сюди”, – говорить Ольга Лавринчук, доктор медичних наук, провідний науковий співробітник відділу дитячої нефрології Академії Наук.

Столичні чиновники вирішили приєднати лікарню до Київського міського центру дитячої нейрохірургії. Щоб зекономити – дитячу лікарню хочуть взагалі ліквідувати, а центр нейрохірургії визнати правонаступником усіх обов’язків і майна лікарні. У департаменті охорони здоров’я кажуть – реорганізація не вплине на роботу лікарів. Однак в цьому закладі мають лікувати лише киян. Мовляв, проблема в тому, що коштом місцевого бюджету, надається медична допомога мешканцям з інших регіонів. Надалі лікувати не будуть або змусять їх відшкодовувати вартість.

“Більше 55 відсотків за підсумками 2018 року – це іногородні. Я хочу говорити, що перш за все, фінансування лікарні здійснюється за рахунок видатків міста Києва – це кошти киян. Це є нецільовим використанням бюджетних коштів. За рахунок коштів киян – я підкреслюю – коштів – лікуються іногородні”, – говорить Валентина Гінзбург, директор Департаменту охорони здоров’я КМДА.

А що робити людям з інших міст? Серед “некиян” переселенці. Іногородніми вважаються й ті, хто не має реєстрації в Києві, але працює тут справно сплачує податки. Де лікуватися цим важкохворим дітям відповіді на це питання столичні чиновники не дають. Тож з цим питанням згорьовані батьки вийшли до адміністрації президента.

Нагадаємо, під АП протестували проти сексистських висловлювань радника Зеленського.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>