9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

У Бангладеш поліцейські відкрили вогонь по робітниках, які вимагали підвищення зарплати: є загиблі

У Бангладеш приблизно дві тисячі працівників вугільної електростанції вимагали підвищити їм зарплату. Під час протесту демонстранти закидали правоохоронців цеглою та камінням, через що ті відкрили вогонь. Щонайменше п’ять протестувальників загинули, десятки людей з обох сторін зазнали поранень.

Про це пише Reuters із посиланням на дані поліції та посадовців.

Так, представник місцевої поліції Азізул Іслам повідомив, що 4 учасники протесту загинули на місці, а ще один — помер у лікарні. Щонайменше 6 поліцейських поранили.

Робітники також підпалили кілька будівель на електростанції. За даними представника місцевого уряду Саідузамана Чоудхурі, люди протестували проти невиплати заробітної плати й вимагали її підвищення.

Також вони хотіли скорочення робочого дня під час Рамадану. Чоудхурі уточнив, що всі загиблі протестувальники померли від вогнепальних поранень.

Священний для мусульман місяць Рамадан цьогоріч розпочався 13 квітня. У цей період правовірні мусульмани у світлий час доби відмовляються від їжі, пиття, куріння та інтимного життя. А після закінчення місяця святкують Рамазан-байрам.

Ця електростанція розташована у південно-східній частині країни. Її потужність — 1320 МВт, а вартість — 2,4 мільярда доларів. Цей об’єкт у 2016 році вирішила побудувати китайська компанія SEPCOIII. Наразі станція є основним джерелом іноземних інвестицій у Бангладеш.

Це вже не перший випадок, коли з цією електростанцією пов’язані протести, під час яких гинули люди. Так, у 2016 році чотири людини там померли внаслідок сутичок із поліцією — вони протестували проти будівництва станції.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>