9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Сущенко заявив, що його затримали через кума, який працював на спецслужби РФ

Український журналіст Роман Сущенко, незаконно ув’язнений Кремлем у 2016 році і звільнений 7 вересня 2019 року, розповів, навіщо поїхав до Москви перед своїм затриманням.  

“Я поїхав до Москви по сімейних справах. Виникла термінова необхідність допомогти родичам. Після рішення частини проблем зустрівся зі старим знайомим. Він військовий, служив у внутрішніх військах, якого я знаю багато років. Зустрічався на його прохання”, – розповів Сущенко в інтерв’ю Укрінформу.

За його словами, старий знайомий – це його кум, оскільки він хрестив його дитину.

“Загалом ця історія нагадує біблійну – про зраду, з Каїном і Авелем. Але я ні про що не здогадувався. Насправді, як потім з’ясувалося, це була витончена, підступна і холоднокровна провокація під керівництвом спецслужб РФ. Під час зустрічі він підсунув мені диск під виглядом сімейних фото, які в ході слідства “перетворилися” на якісь секретні дані про навчання внутрішніх військ і озброєних сил РФ “, – підкреслив Сущенко.

Він сказав, що не знає, чому його кум так вчинив з ним і яка була мотивація.

“Після захоплення під час слідства на одному із записів знайомий запитує у спецслужбовців РФ: “Ну що, гра вартувала свічок чи ні?”. А відповідь лунає: “Все супер!”. Тоді я зрозумів, що це було сплановано і планувалося тривалий час. Я не знаю, чому він так вчинив і яка мотивація його була, але підозрюю, що він, можливо, “на гачку сидів”, – пояснив журналіст.

Нагадаємо, на прес-конференції у Києві Роман Сущенко розповів про його затримання в Москві, а також про те, як він дізнався про звільнення.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>