9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Сущенко попросив допомоги в організації аукціону з продажу робіт, створених у полоні

Сьогодні, 11 вересня, власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко, який 7 вересня повернувся в Україну в рамках обміну полоненими з РФ, та його адвокат Марк Фейгін дали першу після звільнення пресконференцію.

Серед іншого журналіст розповів про те, що багато малював у неволі. Сущенко має намір організувати благодійний аукціон і продати свої роботи, а вилучені кошти спрямувати на підтримку українських політв’язнів в РФ.

“Безумовно, я тримав у таємниці джерело мого натхнення, скажімо так, але окрім самого творчого поштовху і бажання, враховуючи ті умови, в яких я знаходився, однією уявою обійтися було не можливо. Тому що я не настільки геніальна людина, щоб можна було по пам’яті малювати якісь малюнки. Тому я користувався листівками, які мені надсилали, на них навіть були зображення наших українських художників. Єдине що, я по-своєму це інтерпретував, там акварель, а я використовував кулькову ручку і природні барвники. Трошки пізніше, коли я передплатив кілька видань, список цей був обмежений, на жаль, з українських видань мені вдалося “Дзеркало тижня” передплатити. У цих виданнях були додатки з кольоровими зображеннями, якісь реклами і так далі, і я використовував цей візуальний ряд. Кілька європейських столиць, якісь цікаві кадри, – я їх використовував і інтерпретував по-своєму. Коли я потрапив у колонію мені написала листа одна німецька художниця, достатньо успішна, яка підтримує наших політв’язнів і вона, розуміючи мій голод, мою спрагу на візуальний ряд, почала вирізки з різних старовинних журналів надсилати, і я їх використав, безумовно. Крім того, я попросив своїх рідних – у мене велика колекція фотографій з Франції, особистих, – вони також їх роздрукували і надіслали мені. Таким чином я почав творити якісь комбінації, експромт, експерименти і ви стали свідками, що вийшло чи не вийшло, судити не мені”, – розповів Сущенко.

Фото – Роман Пєтушков
Фото – Роман Пєтушков
Фото – Роман Пєтушков

Також журналіст розповів про подальші плани на свої малюнки.

“З приводу подальшої долі цих робіт, дійсно, в мене є така ідея – провести благодійний аукціон і кошти використати для того, щоб підтримати наших політв’язнів і їх родини, їх дітей. Тому за вашої допомоги, я хотів би звернутися зараз офіційно, що є така ідея і просив би вас допомогти мені її реалізувати, оскільки у мене такого досвіду немає. Підказати, можливо дати цю інформацію більш ширше. Я збираюся також звернутися до бізнесменів, офіційних осіб, політиків, хто готовий приєднатися – будь ласка, залюбки”, – резюмував Сущенко.

Нагадаємо, Сущенко заявив, що його затримали через кума, який працював на спецслужби РФ. А також розповів, що процес його затримання у РФ був несподіваний і страшний.

На прес-конференції адвокат Сущенка Марк Фейгін повідомив, що процесуальний бік справи мало кого цікавив.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>