9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Сущенко був співробітником Головного управління розвідки МОУ в Росії, – журналіст

Журналіст Роман Сущенко має звання полковника Головного управління розвідки Міністерства оборони України та виконував у Росії своє бойове завдання. 

Таку інформацію у своєму каналі в Telegram написав журналіст і блогер Володимир Бойко.

Він присвятив поверненню Романа Сущенка з російського полону дві публікації, стверджуючи, що журналіст видання “Укрінформ” насправді має звання полковнника Збройних Сил та працює у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Варто зазначити, що у Росії кореспондента засудили саме за статтею 276 КК РФ “шпигунство” на користь України. Російське видання “Коммерсантъ”, з посиланням на власні джерела, написало, що завданням Сущенка було дізнатися перспективи нового наступу російсько-терористичних військ на Маріуполь.

Бойко розповів, як “агента Сущенка” просто віддали в руки російських спецслужб:

“Символічно, що засуджений в Росії за шпигунство офіцер діючого резерву Головного управління розвідки Міністерства оборони України полковник Роман Сущенко повернувся додому 7 вересня 2019 року, коли відзначається його професійне свято – День воєнної розвідки України.

У такий день не зайвим буде нагадати, що в тюрмах досі перебувають колеги Сущенка – засуджений у Білорусі за шпигунство полковник ГУР МО Павло Шаройко та засуджені в Росії “кримські диверсанти”. Усі вони стали жертвою “професіоналізму” начальника ГУР МО України Василя Бурби та його попередника Валерія Кондраютка, звільненого 4 вересня 2019 року президентом Володимиром Зеленським з посади заступника глави Адміністрації Президента

Люди брешуть, що Бурба відправив Сущенка з Парижа в Москву, щоби забрати закладку зі схованки – нікого іншого, хто б міг це зробити в російській столиці, виявляється, не знайшлось. Як нині пошепки розповідають співробітники ГУР МО України, Сущенко, розуміючи згубність цієї витівки та свій неминучий арешт, прохав начальство скасувати поїздку до Москви. Тим більше, що людина, яка залишила закладку, за місяць по тому мала виїхати в Європу, де з нею можна було зустрітись без будь-якого ризику.

Але Бурба був невблаганним, оскільки думав, що арешти шпигунів вигадали автори детективів. Та й де б Василю Васильовичу набратись оперативного досвіду, якщо він був переведений до ГУР МО України з Главку “К” СБУ, де лише обслуговував товарно-грошові потоки й збирав інформацію про активістів “Автомайдану”, а єдиною його успішною операцією стала імітація викрадення активіста “Автомайдану” (насправді – агенту СБУ) Дмитра Булатова?”.

Справа про “злив” Сущенка, за словами Бойка, не перший прецедент в історії Василя Бурби.

“Аналогічним чином Бурба здав білоруській контррозвідці й полковника ГУР Шаройка, який також працював під журналістським прикриттям і також, як і Сущенко, належав до числа встановлених співробітників воєнної розвідки України. Шаройко раніше службив у прес-службі ГУР на відкритій посаді й подався на оперативну роботу лише через те, що оперативникам більше платили. Ані Сущенко, ані Шаройко не приховували своєї відомчої належності, бо хто ж знав, що на території України коли-небудь почнуться бойові дії?

“Робота в полі” для співробітників ГУР ще 6 років тому вважалась синекурою, а в закордонні відрядження відправляли без будь-якої конспірації й будь-якої оперативної підготовки – або за гроші, або завдяки зв’язкам з начальством.

Тож цілком природно, що про запланований приліт того ж Сущенка в Москву російські контррозвідники довідались, як тільки він зареєструвався на рейс. Тому якщо тепер Сущенко наб’є Бурбі фізіономію прямо в службовому кабінеті – я не здивуюсь”, – написав журналіст. 

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР писав, що український політв’язень Роман Сущенко планує повернутися в журналістику. Він повідомив, що 11 вересня дасть прес-конференцію, де зможе відповісти на всі деталі, які цікавлять журналістів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>