12.9 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Співробітник Офісу генпрокурора їздив п’яним на незадекларованій Tesla

Співробітника Офісу генпрокурора Дмитра Романюка звільнили з посади за їзду у нетверезому стані, яку він вчинив на незадекларованій Tesla Model 3.

Про це редакція дізналася з рішення КДКП.

Романюк працює в органах прокуратури з липня 2010 року і дотепер. З листопада 2023 року обіймавє посаду прокурора відділу екстрадиції управління правової допомоги, екстрадиції та міжнародної взаємодії департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу Генпрокурора.

У серпні 2023 року патрульні затримали його за нетверезе керування Tesla Model 3. Після зупинки поліцейськими вказаного автомобіля та спілкування з водієм виявлено в останнього ознаки алкогольного сп’яніння. За результатами огляду встановлено наявність алкоголю у водія в розмірі 2,02 проміле. Як наслідок поліцейським складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1  ст.130 КУпАП. За даними поліції,  Романюк затягував процедуру огляду, неправильно видихав повітря через мундштук, як наслідок прилад результату не показав. Після виконання настанов лікаря про застосування газоаналізатора «Драгер» прокурор правильно видихнув повітря та прилад показав результат – наявність алкоголю у розмірі 2,02 проміле.

На комісії Романюк заявив, що він висловив бажання на відбір у нього зразків крові, однак лікар-нарколог відмовив та запропонував пройти огляд на стан сп’яніння за допомогою газоаналізатора. Ним здійснено декілька спроб проведення огляду за допомогою газоаналізатора, які не давали ніяких результатів. Після чого знову запропонував лікарю здати зразки своєї крові. Проте лікар, застосовуючи сарказм, який проявився в пропозиції замість крові взяти спинномозкову рідину, запропонував йому знову пройти тестування на газоаналізаторі.

Газоаналізатор показав, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння, у зв’язку з чим працівниками поліції стосовно нього складено протокол про вчинення адміністративного правопорушення. Далі він рапортом повідомив своє керівництво про цю подію.

Прокурор пояснив, що у цей день у Києві було оголошено повітряну тривогу. Через психологічну тривогу, враховуючи закінчення робочого дня та тижня, не планувавши їхати на автомобілі додому, він вжив, у кафе, незначну кількість алкоголю. Однак враховуючи, що живе на лівому березі  Києва та не здійсненням руху вагонів метрополітену на лівий берег Києва під час повітряної тривоги, неможливістю викликати таксі, неясністю часу закінчення повітряної тривоги, настанням вечора та наближенням комендантської години ним прийнято рішення їхати додому на автомобілі.

У КДКП вирішили звільнити Романюка з посади. Окремо наголошуємо для НАЗК, що прокурор користувався авто вартістю мінімум 25 тис. доларів, котре не було вказано в його декларації.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>