9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Комунальників Києва викрили на багатомільйонній корупційній схемі (ФОТО)

Служба безпеки України викрила корупційну схему, організовану в комунальному підприємстві “Київбудреконструкція”. Організатори завдали збитки державі на понад 4,8 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Один з комунальників уклав договір з комерсантами на проведення протизсувних робіт у Печерському районі столиці. Підрядник одержав обумовлену суму, проте фактичних робіт і закупівель устаткування не вчинив.

“Зате актами виконаних робіт зафіксовано повне виконання угоди. Гроші були привласнені організаторами угоди”, – заявили в СБУ.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання і роботи підозрюваних. Вилучена документація, яка додана до матеріалів справи.

Учасникам схеми повідомлено про підозру у ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

Нагадаємо, “мертві душі” три роки отримували зарплату у комунальній установі Запорізької області.

24 КОМЕНТАРІ

  1. Корупція наяву, але чи притягнуть виних до відповідальності. Це всього пару мільонів вкрали. Пустяк для Києва. Спишуть.

  2. Ні хто нічого не віддасть. Начальники і їх заступники комунальних підприємств живуть як кіт в маслі. Ось тому за комуналку я плачу 25%.

  3. Это прекрасно, а бороться с подобными когда начнут? Когда будет наказание существенное за отмывку?

Коментарі закриті.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>