12.9 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Комітет Палати представників США схвалив використання заморожених активів рф для України

Комітет із закордонних справ Палати представників Конгресу США 7 листопада схвалив більшістю голосів законопроект, який передбачає використання заморожених російських активів для допомоги Україні. Засідання комітет транслював у YouTube.

Документ підтримали 40 законодавців, 2 проголосували проти.

“Уповноважити Державного секретаря надати додаткову допомогу Україні з використанням активів, конфіскованих у центрального банку російської федерації, інших суверенних активів російської федерації, а також для інших цілей”, – ідеться в документі.

Згідно з оприлюдненим описом Дослідницької служби Конгресу, цей законопроект вимагає або дозволяє різні дії, пов’язані з конфіскацією та розпорядженням російськими суверенними активами (до яких належать кошти та інше майно центрального банку росії, фонду прямих інвестицій або міністерства фінансів). Відповідно до законопроекту, президент повинен вимагати від фінансових установ США повідомляти Міністерство фінансів про будь-які російські суверенні активи, які знаходяться в таких установах. Президент може конфіскувати будь-які такі активи, які підпадають під юрисдикцію США. Конфісковані кошти та кошти, отримані від ліквідованого майна, перераховуються до Фонду підтримки України, створеного законопроектом. Фонд підтримки України використовуватиметься Держдепартаментом для компенсації Україні збитків, завданих російським вторгненням. Фонд підтримки України також може підтримувати міжнародний орган або механізм для (1) зусиль з реконструкції та відбудови в Україні, (2) гуманітарної допомоги українському народу або (3) інших цілей, які підтримують відновлення України та добробут українського народу. Законопроект також доручає президенту разом із іноземними партнерами створити міжнародний механізм компенсації Україні за рахунок Фонду підтримки України та російських суверенних активів, конфіскованих іноземними партнерами. Окрім того, законопроект встановлює політику щодо пов’язаних тем, наприклад, вказує, що Сполучені Штати повинні очолити міжнародний режим санкцій для заморожування російських суверенних активів разом із союзниками та партнерами.

Він передбачає, що “не пізніше 180 днів з дня набрання чинності цим законом державний секретар за погодженням з адміністратором Агентства США з міжнародного розвитку повинен подати відповідним комітетам Конгресу оцінку найбільш нагальних потреб України для реконструкції, відновлення, допомоги у сфері безпеки та гуманітарної допомоги”.

Джерело

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>