11 C
Kyiv
Субота, 20 Квітня, 2024

Стало відомо, скільки парафій РПЦ перейшло до ПЦУ у 2019 році

Станом на 20 лютого до Православної церкви України перейшло 338 парафіяльних храмів УПЦ МП.

Про це свідчать дані з карти переходів до ПЦУ з УПЦ МП.

За даними карти, 17 лютого до ПЦУ перейшло шість парафій у Волинській області – Свято-Іллінська церква с. Клепачів, Свято-Михайлівська церква с. Смолява, Свято-Миколаївська церква с. Жашковичі, Свято-Луківська церква с. Доросині, Свято-Михайлівська церква с. Бужанка, Свято-Покровська церква с. П’ятидні.

Крім того у неділю до ПЦУ перейшло дві парафії у Рівненській області – Свято-Покровська церква с. Будераж, Свято-Троїцька церква с. Орв’яниця.

А також, Храм Покрови Пресвятої Богородиці с. Старолозуватка у Дніпропетровській області, Спасо-Преображенська парафія смт. Ясіня у Закарпатській області, Свято-Миколаївська церква с.Вікторівка у Харківській області.

За даними карти, у понеділок 18 лютого до ПЦУ перейшло три парафії у Волинській області – Свято-Благовіщенська церква с. Раків Ліс, Свято-Михайлівська Церква с.Мирків, Свято-Дмитрівська церква с. Антонівка. Також, Церква Святого Миколая с. Ружичанка у Хмельницькій області, Церква Святого Миколая с. Симони у Житомирській області, Свято-Вознесенська церква с. Двірець у Житомирській області.

За минулу добу, 19 лютого до ПЦУ перейшло дві парафія у Тернопільській області – Церква Покрови Пресвятої Богородиці с. Потуторів, Церква Святого Миколая с. Андрушівка та у Волинській області – Церква Святого Миколая с. Голишів.

Раніше повідомлялося, що у храмі на Чернігівщині через перехід до ПЦУ московські попи вкрали всі ікони.

Також ми писали про те, що на Волині громада збирала підписи за перехід до Православної Церкви України, однак священик перестрів жінку та забрав підписи.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>