9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

У Держдепартаменті США прокоментували слова Зеленського про вибори

У Державному департаменті США прокоментували слова Президента України Володимира Зеленського про те, що зараз вибори – не на часі, вказавши, що Сполучені Штати віддані підтримці обережного та конституційного підходу до збереження сильної демократії у воєнний час. Заяву озвучив під час брифінгу 7 листопада заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател.

“Я думаю, важливо пам’ятати, що Україна перебуває в такому становищі, тому що росія продовжує вести повномасштабну незаконну війну проти України. Україна та її народ борються за виживання”, – сказав Пател у відповідь на прохання про коментар з приводу слів Президента Зеленського, що зараз не час для виборів.

“У контексті виборів також важливо пам’ятати, що майже 20 відсотків території України окуповано, а десятки мільйонів її громадян змушені залишити свої домівки через війну росії, багато з них перебувають за межами країни як біженці. Окрім того, росія продовжує щоденно бомбардувати цивільну інфраструктуру по всій Україні. Ми також чітко заявили нашим українським партнерам про нашу відданість підтримці не лише України в її боротьбі, а й про нашу відданість підтримці обережного та конституційного підходу до збереження сильної демократії у воєнний час”, – зазначив речник Держдепу.

З точки зору не проводити це на початку 2024 року, Пател вказав: “Наскільки я розумію, це відповідає їхній конституції, тому ми просто залишимо на розсуд українців можливість поділитися чимось із цього приводу”.

 

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>