9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Процес затримання був несподіваний і страшний, – Роман Сущенко

На прес-конференції у Києві Роман Сущенко розповів про його затримання в Москві, а також про те, як він дізнався про звільнення.

“Процес затримання був несподіваний і страшний. Цей момент відбувся під час спілкування з людиною (з Росгвардії, – прим. ред.), ми перебували в автомобілі. Раптово він каже, що потрібно перевірити колесо і салон наповнюється представниками спецслужб. Вони висмикують, вдягають на говору лантух і в’яжуть руки. Потім ми заїхали в управління і там почалися слідчі дії”, – розповідає Роман Сущенко.

Він зазначає, що не знав як і коли відбудеться обмін.

“За повідомлення місцевих ЗМІ і наших дипломатів була інформація, що вони працюють. 13 серпня після обіду мені сказали, що необхідно зібрати речі. Нічого не кажучи, дали декілька годин зібрати речі, вага яких була обмежена – 20 кілограмів. З розмов я почув, що мене етапують у Москву. Мені вдалося домовитися про дзвінок адвокатові, він підтвердив, що мене етапують до столиці. З його відповіді я зрозумів, що йому нічого не відомо. Нас етапували в Кірово, а потім в Москву. Контакти були заборонені з родичами, консулами, адвокатами. За добу чи за дві з’явився один з представників адміністрації і сказав, що є потреба поспілкуватися. Консул сказав, що потрібно підписати документ і справу вирішено. Це було посвідчення про повернення в Україну”, – розповідає Роман Сущенко.

Нагадаємо, що Сущенко власноруч зняв плакат на його підтримку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>