14.7 C
Kyiv
Четвер, 28 Березня, 2024

Петиція за легалізацію медичного канабісу в Україні набрала 25 тисяч підписів

Петиція до Верховної Ради з вимогою законодавчо врегулювати використання канабісу для науки та медицини в Україні набрала необхідну кількість голосів для її розгляду комітетом парламенту.

Про це пише The Village.

Зараз близько двох мільйонів людей в Україні потребують лікування препаратами на основі канабісу, і законодавче врегулювання доступу пацієнтів до таких ліків дасть змогу припинити їхні страждання і захистити право громадян на доступ до сучасного та ефективного лікування, йдеться в петиції.

Також у петиції вимагають почати дослідження канабісу, зокрема «для розробки, клінічних досліджень та державної реєстрації дієвих лікарських засобів чи протоколів лікування, що передбачають використання продуктів з вмістом канабіноїдів».

За допомогою канабісу лікують хронічний біль, епілепсію, анорексію, посттравматичний синдром, захворювання імунної системи, артрит і ревматизм, астму, хворобу Альцгеймера, хворобу Паркінсона, діабетичну нейропатію та інші недуги.

В Україні заборонене як вживання препаратів на основі канабісу, так і дослідження коноплі. За це передбачена кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, що у США хочуть узаконити маріхуану у всій країні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>