9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Партія Саакашвілі програла вибори в Грузії

Партія “Єдиний національний рух” (ЄНР), заснована голодуючим екс-президентом Грузії Міхеілом Саакашвілі, програла місцеві вибори в його країні.

Про це свідчать результати підрахунку голосів Центральною виборчою комісією Грузії.

Так, в 19 з 20 муніципалітетів (зокрема в п’яти самоврядних міст – Тбілісі, Кутаїсі, Батумі, Поті і Руставі) з незначним відривом (від 2,1% до 11%) перемагають кандидати правлячої політсили “Грузинська мрія”.

Кандидат від ЄНР Гіоргій Харчілава переміг тільки в Цаленджихському муніципалітеті на заході країни.

На цьому тлі один з лідерів ЄНР Давид Кіркітадзе, який балотувався в мери Руставі, звинуватив владу у фальсифікаціях і заявив, шо його партія не визнає підсумки другого туру місцевих виборів.

“Ми не приймемо підсумки виборів, нав’язані нам ґвалтівниками, і вживемо відповідних заходів, зокрема і гострий протест. Цей насильницький акт, вчинений владою, ніколи не буде визнаний демократичними виборами. Ми маємо намір боротися”, – заявив Кіркітадзе.

Інший лідер партії Саакашвілі Гіоргій Барамідзе анонсував початок “жорсткого протесту і громадянської непокори владі” в Грузії з 1 листопада.

“У кожному місті ми встановимо намети перед держустановами. Щодня будуть акції протесту. Все це продовжитися до тих пір, поки антинародна влада не піде з політичної сцени”, – попередив Барамідзе.

Нагадаємо, Грузія не обговорювала з Україною екстрадицію Саакашвілі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>