9.8 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

«Нам дуже потрібна пошта». Пенсіонери на Житомирщині пожалілися Ляшку на реформи влади (ФОТО)

Пенсіонери села Стрижівка Коростишівського району Житомирської області обурені рішенням влади перевести їхні пенсії на картки.

З вересня всі, кому менше 80 років, змушені будуть їздити в Коростишів, щоб зняти свої гроші. Марія Володимирівна і Катерина Іванівна з Стрижівки в один голос благають залишити пошту і поштарів, які для них були  єдиним зв’язком зі світом. Кажуть, всю інфраструктуру в селі будували їхні діди-прадіди, і ця влада не має права її розвалювати, – пише пресслужба РПЛ.

«Нам дуже потрібна пошта. Хочеться і газету почитати, і якусь книжку виписати. Ми безвиїзні люди. Пошта, бібліотека, клуб у селі повинні бути. Ми й медпункт ледь відбили – теж хотіли закрити», – розповіла Катерина Володимирівна.

Олег Ляшко, який приїхав підтримати селян, погоджується – ініціатива перевести сільських пенсіонерів повністю на банківські картки абсолютно безглузда. Тому вимагає її скасування.

«Людина 100 метрів по вулиці пройти не може, а їй за пенсією в район їхати. А як вона лежача, як ноги немає, як сліпа, як вона в той район поїде? Як можна такі дурні рішення приймати – взагалі ума нема?», – не стримував емоцій Ляшко.

Окрім пенсіонерів, від новації постраждають і поштарі – вони вже підшукують собі нову роботу, як Раїса Окрушко, керівниця поштового відділення у Стрижівці.

«Звісно, не задоволена цим рішенням. Що робитиму? Шукатиму нову роботу, у мене діти, онуки…», – зітхає поштарка.

«Сьогодні ці чудові дівчата носять людям пенсії. Прийдуть, вчасно віддадуть, комуналку допоможуть заплатить. Завтра, коли люди будуть вимушені десь по банкоматах отримувати пенсію – 10 тисяч поштальйонів по Україну залишаться без роботи», – обурюється лідер РПЛ.

А головне, каже Олег Ляшко, у пенсіонерів зростуть щомісячні витрати, які представники влади не передбачили.

«Де набратися грошей людям? 2000 гривень пенсії, половину віддати за банківські послуги, за проїзд в район. А здоров’я де взяти, щоб з’їздити в район і по півдня в черзі стирчати? Ми вимагаємо від уряду скасувати це дебільне рішення, не нервувати пенсіонерів, у них і так непросте життя, вони дивляться на ті копійчані пенсії, сльози ллють, а їм ще страхи розказують то про війну, то про банківську карточку. В людей серце стане від тих реформ, тому не трогайте наших пенсіонерів, дайте їм нормально жити», – закликав владу Ляшко.

Читайте також: “Гроші діабетикам і онкохворим не повернуть”. Ляшко обурився перекиданням коштів на вакцини з програми медгарантій 

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>