Site icon ІНФОРМАТОР

“Нафтогаз” оштрафували на 850 тисяч гривень: назвали головну причину

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), наклала штраф у розмірі 850 тис. грн на Національну акціонерну компанію “Нафтогаз України” за недопуск регулятора до планової перевірки діяльності компанії за 2017-2018 роки.

Таке рішення регулятор ухвалив на засіданні, – повідомляє “УНІАН”.

Актом проведення заходів контролю було зафіксовано відмову компанії від проведення планової перевірки, що, на думку регулятора, означає порушення ліцензійних умов в частині обов’язку ліцензіата допускати посадових осіб органів держконтролю до перевірки.

Керівник юридичного департаменту НАК “Нафтогаз України” пояснив відмову допуску до перевірки тим, що регулятор порушив періодичність перевірки компанії – один раз на два роки. НКРЕКП уже проводив перевірку в травні 2017 року, і з урахуванням цього, наступна планова перевірка мала проводитися з січня 2020 року.

“Оскільки Нацкомісія проводила перевірку до закінчення цього терміну, керівництвом було вирішено, що міра контролю проводиться з порушенням встановлених законом гарантій, тому перевіряючі не були допущені”, – пояснив представник “Нафтогазу”.

При цьому голова регулятора Оксана Кривенко зазначила, що остання перевірка здійснювалась за період роботи до 2016 року, а 2017 і 2018 роки ще не перевірялися, тому Нацкомісія мала на це право, з огляду на те, що графік планової перевірки було затверджено Регуляторною службою заздалегідь.

Під час оголошення рішення, член НКРЕКП зазначив, що в січні цього року компанія групи “Нафтогаз” – “Укртрансгаз” також не допустила Нацкомісію для планової перевірки.

Нагадаємо, “Нафтогаз” не хоче оприлюднювати розмір зарплатні Коболєва за новим контрактом.

Раніше стало відомо, що «Нафтогаз» найняв юристів з Норвегії для захисту інтересів України у суді проти «Газпрому».

Exit mobile version