8 C
Kyiv
П’ятниця, 29 Березня, 2024

MARUV не поїде від України на Євробачення-2019

Співачка Ганна Корсун, більш відома як MARUV, не представлятиме Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2019 попри перемогу в фіналі національного відбору.

Про це повідомило Суспільне мовлення, яке обирає представника України на Євробаченні-2019, – пише Громадське.

Зазначається, що мовник та співачка «не дійшли згоди через низку причин». Суспільне наголошує, що представник України «стає культурним амбасадором України та доносить не лише власну музику, але також стає виразником думки українського суспільства у світі».

«Після проведених перемовин ПАТ «НСТУ» та співачка MARUV не знайшли спільного рішення щодо місії представника України на міжнародному пісенному конкурсі», — йдеться у повідомленні.

Також у НСТУ нагадали, що мовник-учасник, згідно з правилами Євробачення, повинен забезпечити неполітичний характер конкурсу.

«Ситуація, яка склалася навколо нацвідбору цього року, має ознаки політизації. Суспільний резонанс, спроби тиску з боку політичних сил, втручання в дискусію культурних діячів та інформаційних структур країни-агресора фактично спричинили політизацію результатів національного відбору. Суспільний мовник також вбачає в цій ситуації небезпеку ескалації розколу українського суспільства, що суперечить завданням Суспільного мовника (згідно із Законом України про Суспільне мовлення одним з основних завдань ПАТ «НСТУ» є сприяння консолідації українського суспільства (ст. 4. п. 2)», — пояснили своє рішення в Суспільному.

Нагадаємо, Джамала також виступала у Росії.

2 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>