Site icon ІНФОРМАТОР

Ляшко в Раді Європи: Росія розуміє тільки мову сили

Засудити агресію Російської Федерації в Азовському морі та визнати захоплення 24 українських військовослужбовців закликав Олег Ляшко членів ПАРЄ, виступаючи під час сесії у Страсбурзі.

“Багато хто із присутніх тут каже, що з Росією треба домовлятися. Можливо ви не бачите, що за участю російської армії та зброї палає пів Європи: Крим, Донбас, Придністров’я, Абхазія, Осетія, Нагорний Карабах. Політика умиротворення ніколи не зупиняє агресора. Агресора зупинить тільки сила. Наша сила – в нашій єдності. 70 років тому ПАРЄ створювалася після Другої світової війни – найкривавішої війни в Європі для того, щоб більше ніколи не було воєн. Що ми сьогодні бачимо? Член організації – Росія анексувала частину території іншого члена організації – України, захопила наші кораблі, не дотримується жодних домовленостей, судить наших військовополонених, як кримінальних злочинців, і світ закриває на це очі. Ви шукаєте аргументи, щоб вести діалог. Який може бути діалог між вовком і вівцею, між агресором і жертвою?”, – наголосив лідер РПЛ з трибуни сесійної зали ПАРЄ.

Політик зауважив, резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо ситуації в Азовському морі та Керченській протоці написана дуже лояльно. Росія у ній не визнається агресором, що є неприпустимим у даній ситуації, – передає прес-служба РПЛ.

“У резолюції – лицемірство, немає ключового – визнання захоплення наших військовослужбовців військовополоненими. Ви шукаєте різні слова, щоб уникнути визнання російської агресії, визнання того, що фактично міжнародна політика і міжнародні договори у випадку з Росією не діють. От до чого веде слабкість, пристосуванство і догоджання, коли ви намагаєтесь зупинити агресора, і думаєте, що ваші обійми його зупинять. Це, навпаки, його тільки раззадорює і сприймається за нашу слабкість. Кілька років тому ПАРЄ засудило вбивство людей у Маріуполі. 31 людина загинула, 17 жінок, 12 чоловіків, 2 дітей. Хтось за це відповів? Ні! Тому безвідповідальність та безкарність призводить до посилення агресії, до нових злочинів”, – зазначив Олег Ляшко.

Єдина можливість зупинити Росію і відновити мир у Європі, переконаний депутат, – це бути сильними, показати всьому світу, що вбивства, захоплення територій і порушення прав людини має бути покарано.

“Я закликаю Асамблею прийняти рішення, яке дозволить звільнити наших українців і зупинити агресію. Не ховайтеся від визнання очевидного факту: Путіна зупинить тільки сила. Ми повинні бути тільки разом!”, – таким закликом Олег Ляшко закінчив свій виступ у ПАРЄ.

Нагадаємо, Ляшко долучився до флеш-мобу на підтримку українських моряків.

Exit mobile version