Site icon ІНФОРМАТОР

Економіст спрогнозував популізм від новообраного президента

Після запуску ринку електроенергії, нова влада Зеленського намагатиметься усіма способами стримати зростання цін, що в принципі буде дуже важко зробити.

Це зауважив інвестиційний банкір Сергій Фурса у ефірі на телеканалі ZIK.

Пан Фурса зазначив, що якщо й очікувати на популізм від новообраного президента Володимира Зеленського, то він стосуватиметься не субсидій та газового тарифу, а ринку електроенергії.

«Із 1 липня цього року в Україні має запрацювати ринок електроенергії, а це так чи інакше має призвести до зростання цін. Натомість нова влада Зеленського намагатиметься якимось чином стримати зростання, що в принципі буде дуже важко зробити, оскільки це – частина співпраці з Європейським Союзом згідно з Третім енергопакетом», – пояснив Фурса.

Такі дії нової влади можливі через те, що представники їхньої команди від самого початку появи ініціативи були проти запуску ринку електроенергії в Україні.

«Умовна група «Слуги народу» завжди була зацікавлена в цінах саме на електроенергію, оскільки тут співпадають інтереси пана Коломойського й популістичні інтереси Володимира Зеленського», – зауважив Сергій Фурса.

Нагадаємо, 20 травня у центрі Києва очікується масштабне обмеження руху через інавгурацію новообраного президента.

Exit mobile version