10.4 C
Kyiv
Субота, 27 Квітня, 2024

Наймолодший «мажоритарник» в Україні Ігор Бєлов балотується по 223 округу

Ігор Бєлов є представником плеяди молодих політиків, які на дострокових парламентських виборах у липні спробують «прорватися» до головного законодавчого органу України.

Журналісти ІНФОРМАТОРа зустрілися з кандидатом по 223-му столичному округу та запитали його про політичні амбіції та бачення майбутнього вітчизняного парламентаризму.

З чого почалась ваша політична діяльність у Києві?

Діяльність почалась з першого дня, коли я приїхав до Києва. Зі старшими товаришами прибув на Майдан, щоб стати частиною Революції гідності! Для мене було дивом, як люди під прапором України йдуть вперед і не бояться відстоювати свої права, інтереси, а також основоположні цінності держави.

Після Києва я повернувся до Миколаєва, де мені довелося захищати місто від сепаратистів. Я здав вступні іспити і поступив до Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана.

Згодом почав займатися громадською діяльністю та очолив студентське самоврядування юридичного факультету. Пізніше став головою студентської ради Шевченківського району.

Це допомогло мені створити і власну громадську організацію, яка займалась безпосередньо проблемними питаннями молоді.

Я також встиг пропрацювати на посаді керівника проєкту у «Національному корпусі», а також очолити Молодіжне крило «Радикальної партії».

З цього періоду ми почали активно розвивати молодіжну політику. Зібрали сильну команду перспективних та амбіційних молодих людей, які показали ефективність роботи.

Чи були серед політичних заходів і благодійні?

Так, звичайно! Ми відкрили аудиторію на честь загиблого героя у зоні бойових дій Ореста Квача. Щодо соціальних акцій, то ми провели масштабну благодійну ярмарку «Збережи майбутнє». Участь взяли не тільки університети міста, а й інші навчальні заклади України. У певний період благодійна діяльність займала більшу частину нашої роботи. Але це допомогло нашій команді стати на щабель вище інших громадських організацій. Адже таким чином ми заявляли про себе і робили гарні справи!

Як на початку вашої діяльності вам вдавалося залучати ЗМІ?

Насправді це тільки здається, що залучити ЗМІ неможливо. Проте якщо ти піднімаєш проблемні питання, про які більшість воліє мовчати, — ЗМІ самі цікавляться твоєю діяльністю.

Так, ми залучали на наші акції багато телевізійних служб та провідних інформаційних джерел.

Вже всім відомо, що наша команда має чітку позицію і є принциповою у багатьох питаннях розвитку державної молодіжної політики. Але кожна проблема є ширшою, і у будь-якому випадку торкається більшості інших проблем, які вже не є вузькогалузевими. Так, наприклад, на акції під Нафтогазом та Укравтодором приїхали всі рейтингові ЗМІ.

Виділіть одну найбільш масштабну акцію команди Ігоря Бєлова.

Безумовно, це з’їзд нашої молодіжної команди. У 2017 рокі нам вдалося зібрати всіх представників з усієї України. Без залучення фінансів і агітації ми знайшли однодумців у кожному великому місті країни. Наразі діє крупна структура, яка представляє наші інтереси не лише у столиці, а і в інших містах країни.

Вам усього 23 роки, ви не боїтеся брати на себе таку велечезну відповідальність?

У свої 23 роки мене двічі висували на державні нагороди.  У минулому році визнаний найкращим молодіжним політиком в Україні до 30 років. Я чудовий організатор, і у свої юні роки демонструю справжній результат роботи, який не взмозі продемонструвати чиновники удвічі старші за мене.

Навіть під час виборчої компанії, мені безоплатно допомагають багато моїх друзів та рідніх, це справжній показник мене як людини.

Якщо у пошуковому запиті вбити ваше ім’я, то перші новини стосуються нападу на вас. Також є інформація щодо затримки спецназом НАБУ. Прокоментуйте цю ситуацію.

Цей напад стосувався моєї політичної діяльності. Існує дві версії: перша стосується нападу, а друга затримки мене спецназом НАБУ. Мене ніхто не затримував. Це я спростовую. А от щодо нападу, то, безумовно, це є наслідком активної і суперечливої позиції нащої команди. Тож напад на мене є політичним замовленням. Попередньо я отримував багато погроз.

Та зрозумійте: молодий активіст приходить до представників державної влади і каже, що вони зрадники. Я називав цифри вкрадених коштів, знав всі корупційні схеми, про що відкрито заявляв.

Тож, вони почали знищувати мене в інформаційному полі, а згодом перейшли до залякування і побиття.

Коли ми прийдемо до влади, то всі розкрадання коштів будуть припинені, а все награбоване повернене до державного бюджету.

Кого ви маєте на увазі, кажучі «ми прийдемо до влади»?

Я і моя команда, що складається виключно з молодих і амбіційних людей. Балотуюся я сам, без жодної підтримки з боку політичних сил. 223 округ я обрав, не боючись конкуренції. Цей округ — найскандальніший. Згадайте, які події тут відбувалися на минулих виборах. Але я маю на меті змінити це.

Де ваша команда взяла гроші на предвиборчу кампанію, якщо ви молодий політик і балотуєтеся самостійно?

У мене немає виступів на ефірах центральних телеканалів, де за кожну хвилину необхідно платити гроші, щоб загітувати. У цьому ви можете переконатися самостійно. Вся наша агітація полягає у тому, що ми спілкуємося з людьми. І під час спілкування не даємо кошики з гречкою або конверти з 500 гривнями. Ні. 90% нашої роботи полягає в особистому спілкуванні з жителями 223 округу. 10% — ми намагаємося шукати додаткові проблеми, які потребують вирішення. Безумовно, на спілкуванні робота не закінчується. Я хочу зруйнувати міф, що народний депутат — це недосяжна особа.

Чому молодь намагається потрапити до Верховної ради?

Тому що молодь не боїться брати на себе відповідальність. Якби я хотів вкрасти гроші, я би пішов від будь-якої іншої партії, яка славиться «корумпованим кнопкодавством».

Яка ваша основна ідея, яку ви прагнете донести до жителів 223 округу?

Моя ідея і як активіста, і як молодого політика, і як майбутнього народного депутата — дати молоді шанс. Я не боюся брати на себе відповідальність і реалізовувати креативні ідеї.

Що вас пов’язує з Олегом Ляшком?

Будучи студентом, я познайомився з народним депутатом Дмиром Ліньком. Він запросив мене до команди, де я створив Молодіжне крило «Радикальної партії». Тож, там я керував проєктами, що були пов`язані з розвитком молодіжної політики.

Перші три речі, які ви зробите на посаді народного депутата?

  1. Повернення місцевих рад. Ми бачимо, як керівництво Київської ради ліквідувало районні ради. А тепер, коли у жителів 223 округу виникають проблеми, вони не знають до кого звертатися. Наприклад, у будинку вкрали ліфти, а Київська рада знімає з себе відповідальність і відмовляється вирішувати проблему місцевих жителів. Тож, вважаю за необхідне змінити таку систему правління.
  2. Запровадження принципу прозорості на практиці. Багато жителів не знають, куди вони платять гроші за обслуговування прибудинкової території та самого будинку. Відсутня прозора система звітування витрачання коштів. Це має бути також вирішено.
  3. Відміна постанови КМДА, де зазначається, що всі жителі несуть відповідальність за будинок і територію, де вони проживають. Тож, КМДА просто зняла відповідальність з себе і переклала на громадян. Це неможливо у правовій соціальній державі.

Які маєте ідеї щодо змін на загальнодержавному рівні?

Збільшити заробітню плату та надати доступні кредити для молоді. Наразі будь-яка молода людина не має можливості утримувати себе повноцінно, адже з середньою заробітньою платою у 6 тисяч гривень важко винаймати житло, харчуватися й одягатися.

Ситуація з пенсіями також потребує змін. Доцільно запровадити накопичувальну пенсійну систему. Наприклад, якщо ви втратили працездатність, то можете використовувати свої накопичення на момент, поки не працюєте.

Ви наймолодший мажоритарщик в Україні. Як ви збираєтеся конкурувати з досвідченими політиками?

Я досить багато спілкуюся з людьми, тож дійсно знаю про проблеми району і 223 округу. У моїй передвиборній агітації вказаний мій номер телефону, тож кожен бажаючий може мені зателефонувати і попросити про допомогу. Я вважаю, що це набагато ефективніша і успішна агітація, ніж підкуп. Мене знають особисто, я знаю жителів також. До мене звертаються, а я намагаюся допомагати.

У свої 23 роки я є двічі лауреатом премії від Кабінету Міністрів України, тож лідерські здібності маю і готовий впроваджувати їх на посаді депутата.

Чому Ви так мало зустрічаєтесь з мешканцями Вашого округу та чому не ділитесь результатами Вашої кампанії у соціальних мережах?

Хочу заперечити тому, що зустрічаюсь з людьми кожного дня. Маю в день по 2-3 зустрічі на окрузі. На зустрічах ми знайомимось та спілкуємось задля вирішення актуальних та не актуальних проблем, які були раніше і накопичувалися останніх 5 років, але їх ніхто не вирішував. А чому не висвітлюю у своїх соціальних мережах, це через те, що бракує часу та з власних міркувань. Мені здається, що пости у Фейсбуці нічим людям не допоможуть. Я зустрічаюсь з людьми не для інтернету і піару, а для того щоб допомогти. Ми разом з командою юристів за допомогою законних способів впливу намагаємось вирішувати наявні проблеми. Публікації не зовсім допомагають. Якщо дійсно робити все ефективно, робити правильно, з нашим підходом, потрібно зробити особисто, а не для піару. Тобто я завжди готовий до комунікації. Мені люди дзвонять з самого ранку і буває навіть вночі, але нічого страшного в цьому не бачу тому, що це моя робота. І якщо я іду представляти людей значить я повинен нести відповідальність.

Нагадаємо, раніше ІНФОРМАТОР писав, що Ігора Бєлова визнано найкращим молодим політиком 2018 року. Також кандидат закликав киян долучитися до його передвиборчої кампанії.

3 КОМЕНТАРІ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.

ПО ТЕМІ

НАЙПОПУЛЯРНІШЕ

ОСТАННІ НОВИНИ

ПОДІЛИТИСЯ З ДРУЗЯМИ

ми у соцмережах

524,480Читачі>